Ministrul Muncii, Ioan Botis, este un om onest si de buna-credinta, iar situatia sa nu este noua, ci dateaza de la inceputul acestui an, a declarat premierul Emil Boc.

"Ministrul Muncii este un om onest, de buna-credinta, situatia sa nu este noua, ea dateaza practic de la inceputul anului, si am convenit in felul urmator: daca Agentia Nationala de Integritate va constata ca exista un conflict de interese, va demisiona imediat. Este un ministru care a facut o treaba foarte buna, astept concluziile ANI", a spus Boc, citat de Mediafax.

El a aratat totodata ca din primele date analizate marti rezulta ca nici Ioan Botis si nici sotia acestuia nu sunt membri ai ONG-ului care a obtinut fonduri europene si nici nu ocupa functii de conducere in cadrul acestei organizatii neguvernamentale, ei neavand practic nicio legatura in acest caz cu absorbtia banilor europeni.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, este verificat de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI), care urmeaza sa stabileasca daca demnitarul se afla intr-un conflict de interese, avand in vedere ca sotia acestuia este consilier pe proiectul "Sansa la demnitate", finantat de UE si Guvern.