Codrin Stefanescu a demisionat marti din Partidul Romania Mare, formatiune in care detinea functia de vicepresedinte: "Anunt ca incepand de astazi, 19 aprilie a.c., am demisionat din PRM si implicit din toate functiile detinute in cadrul acestui partid. Reconfirm faptul ca raman pentru totdeauna un adversar declarat al PDL, al camarilei grupate in jurul lui Traian Basescu, precum si al structurilor de tip mafiot care, practic, coordoneaza astazi, prin Guvern, genocidul social, economic si cultural", a anuntat Codrin Stefanescu, citat de Agerpres.

Codrin StefanescuFoto: AGERPRES

El a tinut sa sublinieza ca nu va face parte vreodata din nicio intelegere politico-economica cu partidul de guvernamant: "Refuz acest lucru, incepand cu Referendumul de la Capitala si pana la ofertele de tip 'afaceri cu banul public'. Am convingerea ca membrii PRM, intr-o majoritate covarsitoare, gandesc si actioneaza dupa puterile lor, tot in acest sens. Acestora le doresc succes in batalia dusa alaturi de opozitie pentru salvarea Romaniei de dictatura portocalie".

Codrin Stefanescu si-a inceput "cariera politica" in PRM, partid din care a fost exclus in 2001, in urma unui conflict cu Corneliu Vadim Tudor. Ulterior, a devenit membru PC si a fost, timp de cativa ani, tinta atacurilor verbale ale fostului sau sef de partid, C.V. Tudor, care l-a numit "bisnitar", "gunoi politic", "handicapat" sau "maimutoi".

"Problema handicapatului Codrin Stefanescu este marea diferenta dintre ceea ce este el in realitate si ceea ce vrea sa para. Trantorul cu figura de ceara nu este altceva decat un microcefal si un escroc. Pozand in colectionar de carte rara, el este, de fapt, un negustor de obiecte de arta furate sau false." (Tricolorul, nr. 861, editia din 22.01.2007)

In mai 2009, Codrin Stefanescu a revenit, in mod surprinzator, in Partidul Romania Mare.