Din culisele rupturii Basescu - Blaga. De ce s-a suparat presedintele
Surse democrat-liberale au declarat pentru HotNews.ro ca secretarul general al PDL, Vasile Blaga, ar fi spus, in timpul unei intalniri care a avut loc saptamana trecuta cu democrat-liberalii de la Giurgiu, ca doreste sa aiba "un parteneriat vertical cu presedintele Traian Basescu si nu sa fie pe post de sluga". De asemenea, echipa lui Blaga s-ar fi folosit in campania interna de numele lui Traian Basescu, transmitand democrat liberalilor din teritoriu ca Emil Boc nu mai beneficiaza de sustinerea acestuia.
Sursele citate sustin ca tabara secretarului general ar fi speculat neintelegerile dintre Traian Basescu si Emil Boc si ar fi comunicat in teritoriu ca presedintele a avut intalniri cu Vasile Blaga. In acest context, Blaga a vorbit despre parteneriatul cu Traian Basescu lasand senzatia unei apropieri de presedinte.
In urma cu o saptamana, HotNews.ro a relatat ca presedintele Traian Basescu ar fi avut o discutie cu Emil Boc in care s-a pus din nou problema numirii unui premier tehnocrat. Boc ar fi renuntat atunci sa-si depuna mandatul de premier, asigurandu-l pe Basescu ca o va face dupa congresul din 14 mai. In urma discutiei, relatia dintre presedinte si premier s-ar fi deteriorat datorita refuzului lui Boc. Mai multe detalii vezi aici
"Presedintele a fost deranjat de faptul ca Blaga si echipa sa manipuleaza oamenii din teritoriu si se folosesc de numele presedintelui pentru a obtine sustinerea. In plus, echipa lui Blaga a dat pe surse in presa ca doreste marirea numarului de delegati, propunere care inital a fost sugerata de presedinte. Au fost discutii pe aceasta tema intre Blaga si Basescu iar faptul ca au rasuflat in media l-a deranjat pe presedinte", au declarat sursele HotNews.ro.
Pe de alta parte, surse democrat-liberale din tabara lui Vasile Blaga sustin ca reactia dura a presedintelui Traian Basescu este generata de faptul ca adversarul lui Boc are multa sustinere in interiorul organizatiilor iar cu ocazia vizitelor efectuate in teritoriu majoritatea democrat-liberalilor i-au promis sustinerea la congresul din 14 mai.
"Blaga castiga teren si este foarte apreciat in teritoriu. Faptul ca in prima saptamana Blaga a primit acceptul democrat-liberalilor de a candida i-a deranjat pe adversari. Domnul presedinte nu vrea sa piarda controlul partidului", au declarat sursele citate.
Presedintele Traian Basescu l-a atacat dur pe Vasile Blaga duminica in cadrul unei conferinte de presa: "Din pacate, unul dintre candidati, Blaga, a tinut sa faca public ca a avut o intalnire cu presedintele si pe urma inca una. Mi se pare ca, fiind vorba de PDL, nivelul de exigenta in relatiile cu mine este putin mai ridicat din punct de vedere comportamental, nu inteleg ce avantaj a avut sau de ce considera ca daca se afla ca a vorbit cu mine ii creeaza un avantaj. Nu mi-a placut deloc tipul acesta de speculatie publica si faptul ca sunt folosit in campanie si cu interpretari de schimbare de sustinere".
Presedintele l-a acuzat apoi pe secretarul general ca "si-a insusit un atac provenit din televiziunile lui Vantu si Voiculescu" atunci cand a declarat ca vrea sa-i fie sefului statului "un partener vertical, nu sluga": "PDL nu poate fi condus prin caprarie, n-are nevoie de un caporal, ci de un presedinte".


...pute Romania de tradatori si mincinosi!
Bravo Basescu, Bravo Boc!!!
USL este Uniunea Securistilor Limbrici...
haiducule, tu si cu ai tai sunteti de domeniul istoriei.
Banuiesc ca Boc a fost creat printr-un program de inginerie genetica si din oarecare motive nu a putut fi multiplicat in multe exemplare, deci multumiti-va cu unicul exemplar pana la finalul mandatului lui Basescu.
Poate, daca nu sigur Blaga este un caprar dar un caprar de care are nevoie partidul si nu ca cuplul B and B ar fi gresit ,dimpotriva ,au facut ce a trebuit .Dar un popor nu percepe decat cosul
zilnic , care nu va mai fi plin fara munca ,niciodata.
jos palaria .
Liniştea vine din suflet.
Lumina vine din inima fiecăruia.
Paşte Fericit!
Deputat Elena Udrea"
Acesta este mesajul care însoţeşte pomenile PDL din aceste zile.
Nu, domnule preşedinte Băsescu, gospodarul nu-şi va ara acel hectar şi jumătate de teren, din spatele casei, atâta vreme cât este stimulat în continuare să aştepte pomeni!
Mai sper in aparitia unui lider scolit p'afara cu principii puternice.
Cioran zicea catre Tutea : '' Maselor poti sa le dai libertatea de gandire pt ca ele nu gandesc''.
Sa ne bucuram de inviere si sa speram la un viitor drept.
"Batalia" politica este dura, partidele folosind diverse strategii si tactici pentru a-si invinge "adversarii" (competitorii), pentru a-si creste numarul simpatizantilor in randurile populatiei.
Pentru a fi reales, un partid aflat la putere trebue sa fi aplicat o cat mai mare parte dintre promisiunile facute populatiei, prin programele din campania electorala (nu numai cercului, devenit minoritar in ultimul timp, al celor care au l-au votat).
Unele puncte din program, pentru a fi indeplinite, necesita o durata mai mare decat cea a unei legislaturi (patru ani). Aceasta situatie intervina in mare masura atunci cand programul partidului castigator cuprinde o serie de reforme radicale, ample, la nivelul intregii tari
In acest caz, este absurd ca activitatea partidului aflat la putere sa fie intrerupta dupa patru ani, cand se afla in faza de aprobare parlamentara a diveselor puncte din program sau un curs de aplicare partiala, in faza pregatitoare trecerii la fapte.
Este firesc ca populatia sa dea posibilitate, prin re-votare, partidului 'reformator, sa isi puna in practica programul sau, sa nu se institue un sistem in care partidele promit multe dar n-au timp sa aplice programul, se limiteaza doar la 'fazele premergatoare (pregatitoare) ale punerii in practica.
Limitarea la 'faza pregatitoare' s-a generalizat dupa '89, partidele se succed, vin si se duc, punand prea putin in practica ceea ce au promis.
Este bine cunoscut cat dureaza elaborarea fazelor ce preced inceperea lucrarilor la o autostrada (inainta momentului in care escavatoristii ataca traseul -proiectare, de multe ori extrem de complexa, eliberarea terenului lung de zeci si sute de km., gasirea sursei fiabile de finantare, intocmirea caietelor de sarcini, liciatia, cu toate fazele acesteia, etc.).
Daca un partid promite, in campania electorala ca, in cei patru ani cat va fi la putere, va da in functiune zeci si sute de km. de autostrada, ca reformeaza radical domeniile sanatatii, invatamantului, justitiei, administrativ-fiscal, etc., isi exagereaza capacitatea, subestimeaza masiv dificultatile inerente indeplinirii unui astfel de program mamut.
Intr-o asemenea situatie se afla acum Emil Boc ( si PDL). A promis imens de multe in campanie, nefinalizabil in numai patru ani. Ca sa se vada ceva din ceea ce a prevazut in programele electorale, are nevoie de inca patru ani. Asta nu din simpatia poporului pentru acest partid, sau pentru a-i da posibilitatea de a se bucura de succesele realizarii ci pentru ca tara sa iasa din aiureala in care, dupa '89, partidele se schimba la putere din patru in patru ani si nu lasa nimic serios in urma lor, populatia nestiind ce sa mai inteleaga, ajungand la concluzia ca toti politicienii sunt niste mincinosi, niste incapabili, sa fie debusolata iar tara sa fie adancita intr-o instabilitate perpetua, care o face ne-credibila atat srainilor cat si potentialilor investitori, bine intentionati, autohtoni.
In sinea lor, partidele din opozitie considera ca aplicarea unor reorme raicale, cu consecinte dureroase pentru populatie, este inevitabila, daca vrem sa iesim din mocirla in care ne-am afundat timp de douazaci de ani. Dac ar fi la putere opozitia ar face la fel, daca nu vrea 'sa intinda pelteaua, cum au facut politicienii de dupa '89.
Lupta politica pentru castigarea alegerilor sacrifica interesele majore ale tarii.
Partidele vor sa se inlature, unul pe altul, de la putere, din patru in patru ani si chiar mai des, prin alegeri anticipate, macinand astfel timpul si soarta tarii. Asa s-a ajuns ca populatia nu mai are niciun fel de incredere in politicieni.
Toate partidele au inscrisa solidaritatea pe stindardele lor dar se indarjesc in lupta oarba pentru cucerirea puteri, nu au un minim de patriotism, de respect pentru populatie, sa se aseze la masa tratativelor, sa convina asupra unor programe pe termen lung, care fixeaza strategia dezvoltarii generale a tarii.
Politicienii care refuza aceasta minima colaborare transpartinica sunt niste secaturi, pe care nu ii intereseaza decat parvenirea personala rapida, folosind vehiculul 'politica'.
Daca politicienii si sustinatorii lor nu sunt orbiti total de lupta pentru putere, ar trebui, in interesul tarii, sa prelungeasca mandatul premierului Boc cu inca patru ani, sa poata sa aplice programele aflate inca in faze premergatoare.
L-ar ajuta mult functia de presedinte al PDL, sprijinit de o echipa de vice-presedinti destoinici (ca sa aibe timp sa conduca guvernul)
Daca Emil Boc si PDL vor iesi de la guvernare, ca urmare a rezultatelor alegerilor, toate cele scrise mai sus devin valabile pentru oricare partid va ajunge la putere, conditia esntiala fiind ca acestuia (partidului castigator) sa i se acorde, prin votare consecutiva, doua mandate.
Reformarea unei tari nu trebue tratata, ca responsabilitate, la nivelul modernizarii unui apartament (termopane, gresie, faianta, etc.).
Mi-aduc aminte de momentul in care Gioana a castigat sefia PSD-ului. Atunci o multime de baroni si baronasi locali imbuibati de spagi au dorit o schimbare democratica ....
Sunt dispus sa va dau dreptate daca imi spuneti in cateva cuvinte care este viziunea lui Emil Boc. Fara argumente tot ceea ce faceti dumneavoastra este propaganda
Eu nu am inteles decat ca Boc e bun ca e sluga presedintelui si ca Blaga e rau ca e sustinut de USL. Asta e politica PD-ului? Ma rog, Boc zice ca face reforme ... orice ar insemna reforma asta, dar reforma asta o face ca prim ministru. Iar daca va castiga presedentia partidului va renunta la functia de prim ministru, deci ciuciu reforma. Asa ca si plarforma lui Boc e doar o demagogie.
Si inca o intrebare: cand si de ce s-a transformat Blaga in omu' rau cand ani multi de zile a fost un "destoinic" politician si "foarte bun" ministru? A fost reevaluat?
- Boc nu poate fi inserat la timpul trecut, el e vesnic in mintea romanilor si ai colegilor de partid! Parca pe la partidul lui se spunea nu de mult :''mai du-te piticule ca ne-am facut de ras''
-Si inca odata zic ca gresiti dl dumi!
Boc nu a fost niciodata premier, premierul a fost tot timpul in dealul Cotrocenilor
Chestia aia ca este bine vazut de colegii de partid ar trebui luata cu putina rezerva, doar cei cu dosare pe la cotroceni nu zic ce gandesc si mimeaza dragostea si aprecierile la adresa primului ministru. Interesele sunt mari si mascheaza mai mult sau mai putin voalat adevarul despre guvernarea tarii sub bagheta unui sef de orchestra afon si surd la sunetele ce vin din tara.
Iar mentorul sau care nu mai face bai de multime de frica contaminarii cu prostia poporului la care facea apel cu atata emfaza, nu poate fi catalogat decat o fiinta cu un caracter abject, un farsor si un tip avid de potere discretionara,Cum ar putea un asemene caracter sa privesca o atitudine declarata ''ca nu voi sa fiu sluga''
"Batalia" politica este dura, partidele folosind diverse strategii si tactici pentru a-si invinge "adversarii" (competitorii), pentru a-si creste numarul simpatizantilor in randurile populatiei.
Pentru a fi reales, un partid aflat la putere trebue sa fi aplicat o cat mai mare parte dintre promisiunile facute populatiei, prin programele din campania electorala (nu numai cercului, devenit minoritar in ultimul timp, al celor care au l-au votat).
Unele puncte din program, pentru a fi indeplinite, necesita o durata mai mare decat cea a unei legislaturi (patru ani). Aceasta situatie intervina in mare masura atunci cand programul partidului castigator cuprinde o serie de reforme radicale, ample, la nivelul intregii tari
In acest caz, este absurd ca activitatea partidului aflat la putere sa fie intrerupta dupa patru ani, cand se afla in faza de aprobare parlamentara a diveselor puncte din program sau un curs de aplicare partiala, in faza pregatitoare trecerii la fapte.
Este firesc ca populatia sa dea posibilitate, prin re-votare, partidului 'reformator, sa isi puna in practica programul sau, sa nu se institue un sistem in care partidele promit multe dar n-au timp sa aplice programul, se limiteaza doar la 'fazele premergatoare (pregatitoare) ale punerii in practica.
Limitarea la 'faza pregatitoare' s-a generalizat dupa '89, partidele se succed, vin si se duc, punand prea putin in practica ceea ce au promis.
Daca un partid promite, in campania electorala ca, in cei patru ani cat va fi la putere, va da in functiune zeci si sute de km. de autostrada, ca reformeaza radical domeniile sanatatii, invatamantului, justitiei, administrativ-fiscal, etc., isi exagereaza capacitatea, subestimeaza masiv dificultatile inerente indeplinirii unui astfel de program mamut.
Intr-o asemenea situatie se afla acum Emil Boc ( si PDL). A promis imens de multe in campanie, nefinalizabil in numai patru ani. Ca sa se vada ceva din ceea ce a prevazut in programele electorale, are nevoie de inca patru ani. Asta nu din simpatia poporului pentru acest partid, sau pentru a-i da posibilitatea de a se bucura de succesele realizarii ci pentru ca tara sa iasa din aiureala in care, dupa '89, partidele se schimba la putere din patru in patru ani si nu lasa nimic serios in urma lor, populatia nestiind ce sa mai inteleaga, ajungand la concluzia ca toti politicienii sunt niste mincinosi, niste incapabili, sa fie debusolata iar tara sa fie adancita intr-o instabilitate perpetua, care o face ne-credibila atat srainilor cat si potentialilor investitori, bine intentionati, autohtoni.
In sinea lor, partidele din opozitie considera ca aplicarea unor reorme raicale, cu consecinte dureroase pentru populatie, este inevitabila, daca vrem sa iesim din mocirla in care ne-am afundat timp de douazaci de ani. Dac ar fi la putere opozitia ar face la fel, daca nu vrea 'sa intinda pelteaua, cum au facut politicienii de dupa '89.
Lupta politica pentru castigarea alegerilor sacrifica interesele majore ale tarii.
Toate partidele au inscrisa solidaritatea pe stindardele lor dar se indarjesc in lupta oarba pentru cucerirea puteri, nu au un minim de patriotism, de respect pentru populatie, sa se aseze la masa tratativelor, sa convina asupra unor programe pe termen lung, care fixeaza strategia dezvoltarii generale a tarii.
Politicienii care refuza aceasta minima colaborare transpartinica sunt niste secaturi, pe care nu ii intereseaza decat parvenirea personala rapida, folosind vehiculul 'politica'.
Daca politicienii si sustinatorii lor nu sunt orbiti total de lupta pentru putere, ar trebui, in interesul tarii, sa prelungeasca mandatul premierului Boc cu inca patru ani, sa poata sa aplice programele aflate inca in faze premergatoare.
L-ar ajuta mult functia de presedinte al PDL, sprijinit de o echipa de vice-presedinti destoinici (ca sa aibe timp sa conduca guvernul)
Daca Emil Boc si PDL vor iesi de la guvernare, ca urmare a rezultatelor alegerilor, toate cele scrise mai sus devin valabile pentru oricare partid va ajunge la putere, conditia esntiala fiind ca acestuia (partidului castigator) sa i se acorde, prin votare consecutiva, doua mandate.
Reformarea unei tari nu trebue tratata, ca responsabilitate, la nivelul modernizarii unui apartament (termopane, gresie, faianta, etc.).