Biroul Permanent National al PDL a decis in sedinta de luni ca alegerile la sefia partidului sa se desfasoare in cadrul unei Conventii Nationale la care sa participe 1.400 de delegati, asa cum se stabilise initial in cadrul Consiliului National de Coordonare, a anuntat presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, potrivit Agerpres.

In cursul saptamanii trecute, desi initial forurile statutare ale partidului au validat prezenta la congres a unui numar de 1.400 de delegati, Vasile Blaga, candidat la sefia PDL, a propus echipei lui Emil Boc triplarea numarului de delegati.

Presedintele Camerei Deputatilor, democrat-liberala Roberta Anastase, declara miercuri pentru HotNews.ro ca in cadrul comisiei de organizare a alegerilor interne s-a discutat suplimentarea numarului de delegati si organizarea evenimentului la Sala Palatului.

"Au fost discutii la nivelul comisiei si echipele celor doi candidati Emil Boc, respectiv Vasile Blaga, au cazut de comun acord sa suplimentam numarul de delegati de la 1.400 la 4.000. Decizia are sanse sa fie adoptata, iar Biroul Politic ar putea saptamana viitoare sa convoace Colegiul Director pentru a aproba hotararea", a explicat Anastase.