Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la Covasna, ca nu isi propune ca obiectiv "sa fie fluierat la diverse evenimente", dar ca nu este o surpriza schimbarea atitudinii oamenilor fata de el, atat timp cat ei nu accepta sa traiasca intr-o Romanie moderna.

Traian BasescuFoto: AGERPRES

Intrebat, intr-o conferinta de presa, de ce si-a redus in ultima perioada aparitiile publice, Basescu a spus ca, avand in vedere ca nu mai foloseste toate structurile statului atunci cand se deplaseaza, aceste iesiri sunt mult mai discrete, relateaza Mediafax.

"Si ultima saptamana am fost la Carrefour. Ne mai folosind toate structurile statului atunci cand ma deplasez - acum ma deplasez cu o Dacie, in oras cel putin -, si nu mai stie lumea unde sunt, nu se mai vede coloana cu Politia, nu se mai vede nimic, deci circul este mult mai discret", a afirmat Traian Basescu.

Seful statului a mentionat ca de cand s-a suparat pe Politie "se deplaseaza discret".

Intrebat daca mai este suparat pe Politie, Basescu a spus: "Nu am nici motive sa fiu bucuros, v-ati uitat astazi in Evenimentul Zilei?".

  • Evenimentul Zilei a relalat, in editia de duminica, ca la Ministerul de Interne unii angajati au primit, anul trecut, prime de merit si salarii de exceptie, insumand 70% in plus la leafa. Pentru ca legea interzicea acest lucru, au fost elaborate norme metodologice, clasificate ca "secret de serviciu", in baza carora sefii din MAI s-au bucurat lunar de aceste privilegii.

In ceea ce priveste "baile de multime", Traian Basescu a subliniat ca "baile de multime le faci de regula cand sunt adunari publice sau la evenimente".

"Ultimele reusite in acest sens le-ati vazut la Iasi. Ati vazut ce reusita a fost acea baie de multime cu fluieraturi...", a spus, zambind, seful statului.

El a adaugat ca nu stie daca isi propune ca obiectiv "sa fie fluierat" la diverse evenimente.

"Nu am obiectivul acesta. ...Nu sunt indepartat deloc de oameni. Oamenii trebuie sa aiba rabdare, dar sunt lucruri asumate. Pentru mine nu este o surpriza schimbarea atitudinii fata de mine, atata timp cat oamenii nu accepta sa traiasca intr-o Romanie moderna. O Romanie moderna inseamna o Romanie pe care nu o fac 15 ministri, ci o fac 22 de milioane de romani. Eu astazi sunt, maine nu mai sunt presedinte, depinde de romani cum vor sa aiba tara", a afirmat Basescu.