Primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur, a fost ales in functia de presedinte al democratilor botosaneni, el fiind singurul candidat inscris pentru acest post, informeaza Mediafax.

Catalin Flutur a fost votat de catre 539 de membri, din cei 548 prezenti, doar patru voturi fiind exprimate impotriva, edilul din Botosani devenind astfel, din nou, lider al democrat-liberalilor botosaneni.

Flutur a mai fost presedinte al PDL Botosani pana in luna mai 2010, cand si-a dat demisia din functie, asumandu-si, astfel, rezultatele slabe obtinute de organzatia botosaneana la alegerile prezindentiale, care au avut loc la sfarsitul anului 2009.

Conducerea interimara a PDL Botosani a fost asigurata de catre senatorul Daniel Humelnicu.

Pentru cele doua functii de prim-vicepresedinte in cadrul organizatiei PDL Botosani au fost depuse patru candidaturi, doua dintre ele venind din partea a doi primari de comune din Botosani, dar si a doi parlamentari, respectiv Catalin Buhaianu si Stelica Strugaru. In urma voturilor exprimate, cei doi primari, respectiv primarul comunei Flamanzi, Constantin Pitorac, si cel al comunei Pomarla, Dumitru Chelaru , au devenit prim-vicepresedinti ai PDL Botosani.

Tot o o singura candidatura a fost depusa si pentru functia de secretar general al PDL Botosani, fiind ocupata, in urma voturilor exprimate, de catre Cristian Achitei. Acesta a fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani pana la sfarsitul lunii februarie, cand a fost schimbat din functie de noua majoritate creata in Consiliul Judetean, respectiv PNL-PSD.

La conferinta de alegeri PDL, de sambata, de la Botosani, a participat si o delegatie din cadrul conducerii centrale a partidului, condusa de presedintele PDL, Emil Boc. Din delegatie au facut parte mai multi membri ai actualei guvernari, intre care ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, dar si presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.