Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), Elena Udrea, a declarat, sambata, la Botosani, ca Romania deruleaza cele mai importante investitii in infrastructura din ultimii 20 de ani, relateaza Agerpres. Aceasta a sustinut ca nevoile de finantari pentru investitii sunt atat de mari, incat, in ciuda sumelor mari alocate, peste zece ani vor mai ramane lucrari de executat.

"La nevoile de investitii in infrastructura pe care le are Romania probabil ca daca inca zece ani de aici incolo vom investi in infrastructura tot mai avem cate ceva de facut. Important este ca se intampla lucruri care nu s-au intamplat niciodata in ultimii 20 de ani. Este o concentrare uriase de efort si de resurse pentru a asigura realizarea acelor proiecte care stateau prin sertare de ani de zile si nu isi gaseau finantare", a afirmat Udrea.

Oficialul MDRT sustine ca prioritatea sa si a Guvernului in acest moment o reprezinta absorbtia fondurilor europene. Udrea, care a vizitat doua obiective de investitii cu fonduri europene, a dat Botosaniul ca exemplu in ceea ce priveste implementarea proiectelor cu finantare de la Uniunea Europeana.

Elena Udrea si premierul Emil Boc au vizitat, sambata, la Botosani, Casa Ventura, o cladire monument reabilitata cu fonduri europene, dar si un santier al Primariei municipiului Botosani inclus intr-un proiect de reabilitare urbana.