Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa la Galati, ca "nu exista nicio posibilitate de a-si retrage motiunea sau de a nu mai candida la presedintia partidului, la Conventia Nationala din 14-15 mai", adaugand ca nu s-au facut presiuni asupra sa pentru a-si retrage candidatura, potrivit Agerpres.

  • "As pacatui sa spun ca s-au facut vreodata presiuni asupra mea de la Cotroceni sau de altundeva sa nu mai candidez, sa nu mai depun motiunea, desi am avut astfel de sugestii, dar din partea unor colegi, sau puncte de vedere ca pana la urma sa nu depunem motiunea. Sunt convins ca daca nu depuneam eu, depunea altcineva. Sorin Frunzaverde era si el hotarat. Pana la urma e o motiune comuna a noastra. Primul, Sorin a anuntat o astfel de intentie, iar eu daca lucrurile s-ar fi indreptat in partid, din punctul meu de vedere nici nu as fi depus-o. Cu alte cuvinte, nu exista nicio astfel de posibilitate. Nu pot sa-mi bat joc nici de mine, nici de colegii care ma sustin si nici de partid. Deci, nu exista nici o astfel de posibilitate", a afirmat Vasile Blaga.
  • "Suntem in situatia in care cred ca partidul trebuie condus de un presedinte cu norma intreaga in Modrogan. Si nu o spun pentru prima data aici in Galati, am spus-o si in interiorul partidului, dar si public de mai bine de un an. Parlamentar da, dar sub nicio forma in executiv. Ar fi si incorect. Dorim acest lucru nu pentru persoana x sau y, ci pentru bunul mers al partidulului", a adaugat el.

Vasile Blaga si-a prezentat, vineri, in Colegiul Director al organizatiei PDL Galati, motiunea "O Romanie dreapta. O Romanie europeana", pentru a obtine votul de incredere.

Alaturi de Vasile Blaga s-au aflat la Galati Sorin Frunzaverde, Cezar Preda, Cristian Boureanu, dar si alti parlamentari democrat-liberali.