Vicepresedintele PRM Marius Marinescu a fost declarat nevinovat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul privind evacuarea sediului PRM, instanta dispunand neinceperea urmarii penale in cazul sau, anunta Agerpres. O decizie similara a fost data si in cazul vicepresedintelui PRM Codrin Stefanescu si al avocatului Ion Ghita. In acelasi dosar, liderul PRM Corneliu Vadim Tudor a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor de nerespectare a unei hotarari judecatoresti, ultraj, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice. Primul termen in acest proces a fost fixat pentru 21 iunie.

"In temeiul articolului 6 din Codul de procedura penala, s-a dispus neinceperea urmaririi penale in baza art 228 rap. la art 10 lit c din Codul de procedura penala pentru savarsirea infractiunilor de ultraj si nerespectarea hotararii judecatoresti prevazute si pedepsite de art 271 cod penal si 239 al 2 i 5 Cod penal, resp art 35 din legea 188/2000 modificata", se arata in decizia ICJJ.

Intr-o declaratie pentru Agerpres, Marius Marinescu a denuntat o "comanda politica" in ceea ce il priveste pe presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, trimis in judecata in acelasi dosar:

"In ceea ce priveste dosarul nr.9/P/2011, referitor la evacuarea fortata a Partidului Romania Mare din sediul sau central, situat in Bucuresti, strada Emile Zola, nr.2, sector 1, solutia de neincepere a urmaririi penale in cazul meu, al domnului Codrin Stefanescu, vicepresedinte PRM, si al domnului avocat Ion Ghita dovedeste ca rechizitoriul care il inculpa pe domnul Corneliu Vadim Tudor, membru al Parlamentului European si pe presedintele Partidului Romania Mare, este construit in mod abuziv, in urma unei comenzi politice. Prin intocmirea premeditata a acestui dosar penal impotriva reprezentantilor Partidului Romania Mare, in special, impotriva domnului presedinte Corneliu Vadim Tudor, puterea actuala incearca sa scoata de pe scena politica formatiunea noastra, singurul partid care, cu adevarat, deranjeaza Executivul".

"Noi vom continua sa demascam si sa criticam virulent jefuirea banului public si masurile inumane, de austeritate, prin care Puterea supune populatia unui genocid fara precedent in istoria Romaniei", a adaugat el.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit pentru 21 iunie primul termen in judecarea procesului presedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor de nerespectare a unei hotarari judecatoresti, ultraj, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice, in legatura cu scandalul provocat, pe 4 ianuarie, la evacuarea sediului PRM.