"Vine o vreme cand un lider politic trebuie sa faca un pas in lateral", i-a transmis lui Emil Boc vice-presedintele PDL, Cristian Boureanu. Acesta a spus intr-un interviu la RFI ca Vasile Blaga are "toate sansele sa castige" alegerile din partid. Boureanu a mai afirmat ca mentinerea lui Boc ca premier poate fi o solutie si dupa Conventia Nationala din luna mai.

Cristian Boureanu a spus ca PDL este un partid erodat de guvernare: "Suntem erodati de guvernare. Exista numeroase voci care spun ca partidul a fost lasat pe planul doi pentru guvernare. E foarte corect. Un partid aflat la putere trebuie sa se ocupe in primul rand de problemele guvernarii, de problemele oamenilor si ulterior de problemele interne de partid, dar la momentul in care se trage linie la un congres national, este nevoie sa te gandesti si la partid".

Boureanu i-a recomandat presedintelui formatiunii, Emil Boc, sa faca "un pas in lateral".

"In viata unui lider politic vin momente in care trebuie sa faca un pas in lateral. Acest lucru nu se intampla numai la noi (...) Asta nu inseamna incheiere de cariera politica. Dimpotriva, poate insemna un moment de relansare. Sa nu uitam ca Emil Boc este in continuare premierul Romaniei, pana la o alta decizie. Are in continuare sprijinul partidului si cred ca in momentul de fata pentru Emil Boc viitorul carierei politice este legat de succesul reformelor pe care partidul le-a pus in practica", a declarat Boureanu.

Declaratia liderului democrat-liberal a fost facuta la doua zile dupa ce Emil Boc, Vasile Blaga si Theodor Paleologu si-au depus candidaturile la sefia PDL.

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.