Avocatii realizatorului TV Dan Diaconescu sustin ca, marti, s-a depus la Tribunalul Bucuresti o noua actiune de infiintare de partid, cu titulatura Partidul Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD), fiind adunate aproape 50.000 de semnaturi, transmite Mediafax.

Avocatul postului OTV, Catalin Fenechiu, a declarat ca s-a depus la tribunal actiunea de inregistrare a partidului lui Dan Diaconescu care poarta numele de Partidul Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD).

Potrivit sursei citate, actiunea de infiintare a formatiunii politice a fost repartizata de registratura instantei la sectia a IV-a civila, urmand ca in cursul zilei de miercuri dosarul sa primeasca un termen de judecata.

Avocatul a mai precizat ca actiunea are la baza 49.544 de semnaturi ale simpatizantilor acestui partid, din Bucuresti si din tara.

Potrivit lui Fenechiu statutul noului partid a ramas acelasi cu cel al vechiului partid, suferind doar mici modificari in organigrama. Avocatul a precizat ca a fost extinsa organigrama conducerii partidului, in sensul ca vor exista mai multe posturi de conducere, datorita faptului ca vor exista filiale in toate judetele tarii, dar si in cele sase sectoare ale Capitalei.

La 1 aprilie, Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea patronului OTV Dan Diaconescu de infiintare a Partidului Poporului, decizia instantei fiind irevocabila.

Anterior, in 29 noiembrie 2010, Tribunalul Bucuresti admisese cererea de infiintare a Partidului Poporului. Decizia insa a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti de Partidul Popular si Asociatia Romanilor Sinceri, contestatie ce a fost admisa, astfel ca nu s-a permis inregistrarea Partidului Poporului a lui Diaconescu.