Emil Boc este liderul care nu a avut "nici o infrangere" ca sef de partid, a declarat la RFI presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, adaugand ca il sustine pe actualul lider al formatiunii la alegerile pentru sefia PDL. Anastase il vede pe Vasile Blaga in viitoarea echipa de conducere. Pe de alta parte, Anastase a afirmat ca Partidul Democrat Liberal nu-si propune sa schimbe premierul, precizand ca ea nu este de acord cu eventuala inlocuire a lui Emil Boc din fruntea Guvernului.

"Emil Boc este liderul care conducand Partidul Democrat Liberal nu a avut nici o infrangere. De fiecare data a fost castigator si cred ca traditia asta trebuie sa ne-o mentinem. Este un om care si-a asumat conducerea Guvernului intr-un moment dificil pentru tara, iar rezultatele pozitive incep sa apara. Cred ca istoria noastra recenta nu trebuie pusa deoparte, ci dimpotriva, trebuie s-o punem in lumina, astfel incat oamenii odata ce incep sa simta beneficiile iesirii din criza, in acelasi timp sa identifice corect si partidul si evident omul care a facut ceea ce trebuie pentru ei", a afirmat Anastase.

Daca Emil Boc va castiga alegerile interne, Roberta Anastase il vede pe Vasile Blaga "evident in echipa Partidului Democrat Liberal".

Pe de alta parte, Anastase a spus ca il vrea pe Emil Boc mai departe in fruntea Guvernului. "Nu sunt de acord cu schimbarea lui Emil Boc. Ceea ce va face omul politic Emil Boc este decizia dumnealui", a spus presedintele Camerei Deputatilor, aluzie la o eventuala demisie a prim-ministrului.

Anastase declara ca inlocuirea lui Emil Boc nu poate fi o optiune pentru PDL: "Schimbarea premierului nu cred ca poate fi o optiune de luat in discutie de catre Partidul Democrat Liberal".

Emil Boc si Vasile Blaga intra luni,11 aprilie, oficial in cursa pentru sefia PDL. Cei doi au decis sa-si oficializeze in aceeasi zi candidaturile pentru a da un semnal de unitate in partid dupa tensiunile din ultima perioada. Alegerile pentru sefia PDL se desfasoara in contextul luptelor interne in partid, scaderii drastice in sondaje in urma masurilor anti-criza luate de catre Guvern in 2010 dar si sub semnul amenintarii opozitiei cu suspendarea presedintelui Traian Basescu.

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.