Presedintele organizatiei PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat, miercuri, legat de solicitarea de ridicare a imunitatii europarlamentarului Adrian Severin, ca acesta a dorit sa fie anchetat de instantele din Romania.

"Si-a dorit sa fie anchetat de instantele din Romania si nu cred ca-l deranjeaza ca DNA a cerut ridicarea imunitatii. Asta a rezultat din mai multe discutii. Cred ca, daca ar fi vinovat, ar trebui sa-si dea demisia. El a dorit sa fie cat mai repede anchetat. Moral si politic a gresit. Juridic nu ma pot pronunta. Daca va exista dovada ca a fost vinovat este altceva si va trebui sa-si dea demisia. Asta este viata", a spus Vanghelie, potrivit Agerpres.

Directia Nationala Anticoruptie a trimis marti ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, solicitarea de ridicare a imunitatii parlamentare in cauza referitoare la Adrian Severin, membru al Parlamentului European, fata de care exista suspiciunea de savarsire a infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta, in vederea transmiterii acestei cereri catre presedintele PE, Jerzy Buzek.

Tot marti, Ministerul Justitiei a transmis presedintelui PE solicitarea DNA de ridicare a imunitatii parlamentare in cazul lui Adrian Severin, potrivit unui comunicat al MJ.

Pe 21 martie, in urma unor materiale audio-video prezentate de publicatia britanica The Sunday Times, procurorii DNA s-au sesizat din oficiu cu privire la posibile fapte de coruptie savarsite de europarlamentarul Adrian Severin.

La data de 29 martie, Adrian Severin si-a anuntat demisia din PSD, denuntand o serie de presiuni la care este supus partidul din cauza sa si nu din motivul "unor acuzatii neavenite si neadevarate".