Corneliu Vadim Tudor a fost trimis in judecata de procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie. Vadim este acuzat de savarsirea a patru infractiuni concurente de nerespectarea hotararii judecatoresti, ultraj (2 fapte) si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice - toate in scandalul evacuarii sediului PRM.

"Cu prilejul punerii in executare silita, la data de 4 ianuarie 2011, a unui titlu executoriu privind un imobil situat in Bucuresti, Sector 1, inculpatul Corneliu Vadim Tudor s-a impotrivit executarii prin amenintare si exercitarea actelor de violenta fizica impotriva executorului judecatoresc S.P.D. si smulgerea din mana acestuia a documentelor legale de executare, pe care le-a aruncat", se arata intr-un comunicat al Parchetului.

UPDATE - Procesul incepe pe 21 iunie la ICCJ. Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a stabilit pentru 21 iunie primul termen in judecarea procesului presedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, anunta Agerpres.

Un executor judecatoresc a sosit, pe 4 ianuarie, la sediul PRM din str. Emile Zola din Capitala, insotit de politisti, pentru a evacua sediul PRM, in urma unei noi somatii emise pe baza unei hotarari a Judecatoriei Sectorului 1.

Incercarea de evacuare s-a soldat cu un scandal, presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, impreuna cu mai multi membri ai formatiunii, opunandu-se actiunii executorului judecatoresc.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Corneliu Vadim Tudor s-a impotrivit executarii prin amenintare si exercitarea actelor de violenta fizica impotriva executorului judecatoresc Paula Daniela Somaldoc si smulgerea din mana acesteia a documentelor legale de executare, pe care le-a aruncat.

De asemenea, europarlamentarul a agresat fizic si a smuls cascheta unui agent de politie care facea parte din efectivele de politisti care au acordat sprijin legal executorului judecatoresc pentru executarea titlului executoriu.

In plus, presedintele PRM l-a agresat fizic si l-a bruscat pe un comisar de politie, care se afla in exercitarea atributiilor de serviciu.

"Pe durata actului de executare, inculpatul Corneliu Vadim Tudor a proferat cuvinte si expresii, a comis acte, gesturi si manifestari, care au adus atingere bunelor moravuri, fiind de natura sa creeze indignare si dezaprobare. Comportamentul sau a ajuns la cunostinta opiniei publice prin intermediul numeroaselor materiale de presa si a produs scandal public", mai sustin procurorii.