"Bucurestenii trebuie sa decida cum va arata Legea Capitalei, nu o mana de politicieni misogini. Cand am venit in fruntea PDL Bucuresti, am spus ca prioritatea partidului, in mandatul meu, va fi repunerea bucuresteanului in postura de decizie. Mai mult, am spus ca nicio masura importanta nu se va mai lua fara a se face o consultare prealabila cu cetatenii", scrie Elena Udrea, pe blogul personal.

  • "Am mers pana acolo incat am decis ca inaintea tuturor sedintelor CGMB sa fie vazute si punctele de vedere ale bucurestenilor. Cu atat mai putin, nu ar trebui sa-si imagineze cineva ca un act normativ atat de important precum Legea Capitalei ar putea fi trecut prin Parlament fara consultarea cetatenilor. Inca din ianuarie, am spus ca nu se va lua vreo decizie fara organizarea unui referendum. Reiterez aici aceasta idee: avem nevoie de consultarea bucurestenilor si nu se va lua nicio hotarare impotriva vointei acestora. Cand urnele vorbesc, politicienii trebuie sa taca", mai scrie liderul PDL Bucuresti.
  • Elena Udrea mai spune ca PDL isi doreste referendum pentru Legea Capitalei, motivand ca "bucurestenii stiu cel mai bine care le sunt problemele si cum trebuie ele rezolvate. Pe de alta parte, pentru ca noi credem ca propunerea pe care le-o facem cetatenilor Bucurestiului reprezinta solutia pentru dezvoltarea si modernizarea orasului."
  • "Ei trebuie sa spuna cum vor sa arate orasul. Trebuie consultati cu privire la problemele cele mai importante. Sunt raspunsuri care se lasa asteptate de ani de zile, pentru ca factorii de decizie nu i-au intrebat pe bucuresteni, asa cum incercam noi sa facem acum. Suntem partidul care a castigat atatea batalii electorale pe muchie de cutit. De cele mai multe ori pornind cu sansa a doua. Asa ca nu avem cum sa ne temem de un referendum, asa cum absurd sugereaza unii", mai scrie Udrea.
  • In incheiere, ea acuza ca "O gasca de barbati, cu Andrei Chiliman in frunte, s-a format sa apere Bucurestiul de o femeie. Cred ca ceea ce ii deranjeaza este ca o femeie poate sa conduca organizatia de Bucuresti a unui partid. Cu siguranta asta nu se va intampla niciodata in PSD sau PNL. Cred ca bucurestenii trebuie sa decida cum va arata Legea Capitalei, nu o mana de politicieni misogini."

Elena Udrea anuntase duminica, tot pe blogul personal, lansarea Bucurestiometrului, un instrument online prin care "incerc sa aflu, in cel mai interactiv si transparent mod posibil, care sunt principalele probleme ale Capitalei, in viziunea concetatenilor mei". Udrea sustine ca Bucurestiometrul "nu este un anunt ca as candida pentru Primaria Generala, dupa cum sigur se vor grabi multi sa interpreteze, ci un lucru absolut normal pentru presedintele organizatiei Bucuresti a PDL". Democrat-liberala afirma ca demersul sau "e si un raspuns la atacurile josnice la adresa mea la care, constat cu tristete, se coboara cativa domni din alianta PNL-PC".