Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminica, ca formatiunea sa si Partidul Conservator sunt de dreapta, in timp ce PDL si Traian Basescu nu numai ca nu sunt de aceasta orientare, dar sunt "hoti, incompetenti si mincinosi", relateaza Mediafax. Liderul liberal a facut aceste declaratii intr-un discurs rostit la Congresul PC, desfasurat la Bucuresti.

"Noi, PNL si PC, suntem de dreapta in Romania si pacatul PDL si al lui Traian Basescu nu este ca nu sunt de dreapta, ci ca sunt hoti, incompetenti, mincinosi", a afirmat Antonescu.

Crin Antonescu a spus ca Partidul Conservator poate conta pe PNL si ca impreuna vor invinge.

Liderul liberal a afirmat ca PNL, PC si PSD au facut "o alianta care va dura, o vasta constructie politica" pentru ca Romania are "cea mai corupta, incompetenta si mincinoasa putere de la partidul Comunist si pana astazi".

Potrivit lui Antonescu, PNL si PC construiesc impreuna cu stanga, cu PSD, un vast program de salvare a Romaniei: "Sunt multumit ca am facut aceasta alianta cu dumneavoastra, cu PC si cu PSD. Campania propagandistrica a actualei puteri nu ma intimideaza cu nimic. Am fost si raman anticomunist".

In opinia lui Crin Antonescu, la putere sunt cei care "cred ca numai prin santaj si propaganda" vor ramane in functii. Liderul liberal a afirmat ca tendintele "de partid unic" ale PDL ii amintesc de comunism: "De comunism imi amintesc tendinta de partid unic a PDL, de comunism imi aminteste discursul din ce in ce mai mincinos si mai departe de realitate al premierului, de comunism si de securitate imi aminteste incalcarea statului de drept de catre Traian Basescu".

Vezi si alte declaratii facute de liderul PNL la Congresul conservatorilor: