Cristian Popescu "Piedone", primarul sectorului 4 si prim-vicepresedintele PC, a afirmat, duminica, la Congresul partidului, ca va fi candidatul USL la Primaria Capitalei numai daca se va modifica legea si se vor desfiinta sectoarele, iar in caz contrar va ramane candidatul pentru Primaria Sectorului 4, potrivit Mediafax.

"M-am casatorit o data, nu-mi trebuie alta nevasta, am 23 de ani de casatorie. Am obtinut o primarie, nu o tradez, o sa raman candidat la Sectorul 4 atata vreme cat legea Capitalei ramane asa. Daca, in urma referendumului, cetatenii vor dori desfiintarea sectoarelor si sa existe o singura primarie, candidez la Primaria Municipiului Bucuresti", a afirmat Piedone.

El a adaugat ca il va sustine pe candidatul USL la Primaria Generala daca Legea capitalei ramane in forma actuala, dar USL trebuie sa aiba un candidat "din propria ograda": "Independentul Sorin Oprescu, daca vrea sa fie candidatul USL, poate sa se inregimenteze in unul dintre cele trei partide. Eu il voi sustine pe Sorin Oprescu cand il vad in cadrul USL".

Piedone a mai spus ca nu este de parere ca Sorin Oprescu nu este un primar bun, dar acesta are nevoie de forta Consiliului general. "Daca se vor desfiinta sectoarele, eu o sa fiu acel candidat".

El a glumit spunand ca, desi a slabit 60 de kilograme, va ramane, datorita greutatii, cu picioarele pe pamant si nicio functie nu il va schimba.

Presedintele PC Daniel Constantin a anuntat, duminica, la Congresul partidului, ca isi doreste ca primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, sa fie convins sa candideze la Primaria Capitalei.