Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase spune ca nu il mai tenteaza o candidatura la presedintia Romaniei si s-ar vedea mai util "nu neaparat in functii formale, prin influenta" pe care a dobandit-o: "Eu nu vreau sa candidez la ceva si m-am cam saturat sa tot candidez", a afirmat sambata fostul premier, la Oradea, potrivit Agerpres.

Adrian Nastase a sustinut, in Aula Magna a Universitatii Oradea, o conferinta cu tema "Politica externa si Dreptul International. Romania incotro?" si si-a lansat cartea "Codul Zambaccian 3. Toate panzele jos", in sala amfiteatru a Bibliotecii Judetene "Gheorghe Sincai".

  • "Eu nu vreau sa candidez la ceva si m-am cam saturat sa tot candidez. Cred ca pot sa fiu mult mai util nu neaparat in formule formale, ci prin influenta pe care am dobandit-o si prin influenta pe care pot sa o exercit prin valoarea lucrurilor pe care le sugerez. In ceea ce priveste mecanismul ca atare as vrea sa fie foarte clar un anumit lucru. Noi avem o intelegere cu PNL, care este fireasca. Avem doua posturi importante: postul de prim-ministru si cel de presedinte. Ar fi anormal ca unul dintre parteneri sa ia ambele posturi si celalalt niciunul", spune presedintele Consiliului National al PSD.
  • El a adaugat ca, in cadrul intelegerii partidului sau cu PNL, se va tine cont si de ceea ce indica sondajele de opinie: "In cadrul acestei intelegeri va aparea, la un moment dat, o impartire si in functie de ceea ce vor spune sondajele. In niciun caz nu as vrea sa trageti concluzia ca eu voi incerca sa fiu un challenger pentru Crin Antonescu sau sa creez o anumita problema. Departe de mine acest lucru. Eu as vrea sa traiesc intr-o tara in care sa nu mai conteze asa de mult cine este presedinte, sa conteze ca avem niste ministri competenti care isi fac treaba si sa pot sa vin mai des pe aici, la dumneavoastra, la Oradea, sa mai merg si la vanatoare ... Am ajuns la o varsta la care privesc lucrurile in alt mod. De aceea, imi doresc ca oamenii care vor conduce tara sa o faca cu responsabilitate si seriozitate".
  • Adrian Nastase mai spune ca PSD nu poate obtine singur mai mult de 50% la alegeri si, de aceea, este 'nevoie de inteligenta' atat la nivelul PSD, al PNL, cat si al electoratului, care, potrivit sondajelor are incredere in USL in proportie de 67%: "Da, am incredere in Victor Ponta. Eu cred ca el a crescut in ultima vreme, a inceput sa se pronunte si pe chestiunile de substanta, nu doar sa reactioneze la televizor, ceea ce nu cred ca trebuie sa fie preocuparea principala a unui sef de partid, dar lucrurile acestea fac parte din procesul de invatare firesc".