O eventuala angajare a raspunderii Guvernului pe plafonarea salariilor profesorilor nu reprezinta "o noutate", fiind "un gest la disperare al guvernantilor", a declarat vineri presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, citat de Agerpres.

"O noua noutate, nu-i nimic nou pe frontul de vest, cum se spune. (...) Nu numai ca nu-i legal, nu-i legal nici macar sa nu mareasca salariile cu atat mai mult sa le plafoneze. Dar, sunt masuri la disperare, n-au solutii, n-au resurse si atunci...", a afirmat Ion Iliescu, inainte de a participa la conferinta "Global Progressive Forum", desfasurata in cadrul Congresului ECOSY.

Fostil sef de stat a spus ca, din punctul sau de vedere, intentia Guvernului de a plafona salariile profesorilor contravine drepturilor cetatenilor, salariatilor.

Primul-ministru, Emil Boc, a declarat, joi seara, ca Romania nu isi poate permite sa plateasca astazi majorarea salariilor profesorilor cu 50% asa cum a fost adoptata de Parlament in 2008.

Emil Boc a aratat ca Executivul a discutat in prima lectura un proiect de act normativ prin care sa fie stopat efectul majorarilor salariale acordate cadrelor didactice prin hotarari ale instantelor, acesta urmand sa fie trimis spre adoptare in Parlament, dupa ce va primi avizul Consiliului Economic si Social (CES).