O persoana a depus, marti, la Parchetul General, o plangere penala impotriva senatorului conservator Dan Voiculescu, pentru savarsirea infractiunii de fals in declaratii, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, pe 10 martie, ca acesta a colaborat cu fosta Securitate, relateaza Agerpres. Potrivit Parchetului General, plangerea penala a fost depusa prin posta de o persoana fizica si a fost inregistrata la Sectia de Urmarire Penala.

Dan VoiculescuFoto: AGERPRES

Pe 10 martie, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins recursul formulat de presedintele fondator al Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, si a mentinut verdictul de colaborare cu fosta Securitate dat de Curtea de Apel Bucuresti.

La 20 iunie 2006, Colegiul CNSAS i-a inmanat lui Dan Voiculescu decizia conform careia liderul conservatorilor ar fi facut politie politica.

In iulie 2006, liderul PC a prezentat opiniei publice, prin intermediul avocatului sau, deputatul Sergiu Andon, dosarul de urmarire informativa din perioada 1971-1980.

Sergiu Andon a sustinut atunci ca Dan Voiculescu a fost 'turnat' de 17 colaboratori si urmarit de aproape 30 de ofiteri de securitate.

Potrivit CNSAS, Dan Voiculescu ar fi fost recrutat ca informator de Securitate comunista, in februarie 1970, primind numele conspirativ 'Mircea' si ar fi ''relatat verbal despre contactele si schimburile de pachete intre sportivi romani si cei straini, cu prilejul campionatelor de box din 1969, despre schimburile de valuta' si apoi, in Republica Socialista Cehoslovaca, unde a insotit ca translator echipele romanesti de hochei pe gheata.