Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat, luni, ca telegrama atribuita Ambasadei SUA si care ar fi fost obtinuta de Wikileaks, in care este relatata o discutie intre Traian Basescu si Mircea Geoana, din 2009, demonstreaza "caracterul politic" al dosarelor impotriva sa, potrivit Mediafax.

  • "Eu din cate stiam, Mona Musca, care a facut plangerea penala la DNA, era colega cu Traian Basescu. Voi pune astazi pe blog, ca sa ii aduc aminte, ca poate uita. Deci, cred ca era atunci mincinos si se dovedeste inca o data ca e mincinos. Plangerile penale au fost facute in mod evident de catre Mona Musca in numele Aliantei D.A. si in 2005 Daniel Morar s-a autosesizat. Nici el nu cred ca era membru PSD la momentul acela, poate o fi devenit intre timp", a afirmat presedintele Consiliului National al PSD.

Adrian Nastase este de parere ca discutia care ar fi avut loc, potrivit Wikileaks, intre Traian Basescu si Mircea Geoana pe acest subiect arata "caracterul politic" al dosarelor deschise impotriva lui:

  • "Chiar faptul ca aceasta chestiune a fost discutata intr-o reuniune politica si a fost pusa in termenii respectivi de catre Traian Basescu dovedeste ca dosarele aveau intr-adevar caracter politic".

Seful statului l-ar fi amenintat pe Mircea Geoana ca "da drumul in public" dosarelor lui Adrian Nastase, pentru a-i demonstra ca plangerile penale impotriva fostului premier sunt de la membri PSD, conform unei relatari a sefului ANI, Catalin Macovei, preluata de diplomatii americani la Bucuresti.

"Geoana si alti PSD-isti s-au plans ca dosarul Nastase este politic. Basescu ar fi replicat taios: ", se arata intr-o telegrama a misiunii diplomatice a SUA in Romania din 2009, clasificata Confidential si publicata de Wikileaks. Subiectul telegramei: "O furtuna perfecta: coruptia, statul de drept si reforma justitiei se afla in prim-plan in Romania".