"Poate domnul Severin isi va depune demisia, as saluta acest gest, iar posibilitatea nu este exclusa. Procedura excluderii e una neplacuta si pentru noi, pana la urma", a declarat liderul social-democrat Victor Ponta, cu cateva ore inaintea sedintei Biroului Executiv al organizatiei PSD Bucuresti in care va fi analizata oportunitatea exluderii din partid a europarlamentarului Adrian Severin.

Victor Ponta a adaugat si ca regreta ca procedura excluderii din partid nu are efect asupra mandatului de europarlamentar: "Este un tip de inselare a celor care te-au votat, din moment ce ai fost votat, nu te-au votat doar pe tine, au votat si PSD-ul. Din pacate nu exista o prevedere in acest sens in regulamentul Parlamentului national si al PE, ca atunci cand nu mai esti in partidul pe a carui lista ai candidat, sa iti pierzi si mandatul. Referitor la Parlamentul romanesc, am putea sa facem acest lucru", a incheiat liderul social-democrat.

In urma acuzatiilor aduse saptamana trecuta de publicatia "The Sunday Times", Adrian Severin si-a anuntat autosuspendarea din Biroul Politic National al PSD si retragerea din grupul socialistilor europeni. El a explicat insa ca nu intentioneaza sa isi dea demisia din Parlamentul European.

Intre timp, Parlamentul European a declansat o ancheta si biroul lui Adrian Severin a fost sigilat.

Reporterii britanici de la "The Sunday Times" au propus unui numar de 60 de membri ai Parlamentului European sa le plateasca pana la 100.000 de euro pe an in schimbul unor amendamente a caror adoptare ar fi fost sustinuta si promovata de respectivii deputati. Trei dintre alesi ar fi acceptat - Adrian Severin, Zoran Thaler si Ernst Strasser.