Senatorul Mircea Andrei a fost ales, sambata, in functia de presedinte al Organizatiei Judetene a PDL Arges, pentru care a fost, de altfel, singurul candidat, relateaza Agerpres. Mircea Andrei a declarat ca principalul sau obiectiv, ca lider al PDL Arges, va fi sa intrerupa dominatia politica a PSD in judet.

"Imi propun sa intoarcem culoarea acestui judet si sunt sigur ca vom reusi. PDL se va impune la toate alegerile care vor urma in Arges, pentru ca avem si forta si vointa", a spus noul presedinte al PDL Arges.

Parlamentarul de Dambovita a asigurat conducerea interimara a PDL Arges in ultimele zece luni, dupa ce fostul presedinte, deputatul Cristian Boureanu, si-a prezentat demisia, pe motiv ca Biroul Permanent National a considerat ca fiind insuficiente eforturile si rezultatele electorale ale filialei.

La alegerea noilor structuri de conducere ale PDL Arges au participat peste 700 de delegati, reprezentand toate organizatiile din judet.

Printre invitatii la eveniment s-au numarat Emil Boc, Vasile Blaga, Elena Udrea, Roberta Anastase si Traian Igas, precum si conducerile organizatiilor PDL din Dambovita, Giurgiu, Valcea, Olt si Teleorman.

Cu aceasta ocazie, liderul democrat-liberal, Emil Boc, a anuntat ca formatiunea politica pe care o conduce trebuie sa treaca printr-un proces de modernizare, fiind nevoie de o "dura si reala evaluare a oamenilor" care ocupa pozitii in partid.

"Noi trebuie sa avem taria si puterea sa punem oamenii potriviti la locul potrivit, iar cei care nu sunt potriviti sa-i invitam sa faca un pas inapoi din politica sau din administratie. Daca nu vom avea o asemenea tarie, nu vom reusi", a spus presedintele PDL.

Democrat-liberalii argeseni au mers pe varianta candidatului unic nu doar pentru functia de presedinte, ci si pentru cele de prim-vicepresedinte si secretar general. Cele doua posturi de prim-vicepresedinte au fost ocupate de inspectorul scolar general Gabriel Bratu si omul de afaceri Catalin Teodorescu, iar pentru postul de secretar general, primarul comunei Bradu, Florin Fratica, cel care conduce si Liga alesilor locali ai PDL.

La alegerile de sambata au mai fost desemnati cei doi secretari generali adjuncti ai organizatiei, cei zece vicepresedinti, precum si o parte dintre cei 14 secretari executivi.