"Dosarul" Adrian Severin va fi trimis la Comisia de Etica a PSD Bucuresti, iar eurodeputatul va fi invitat la discutii, o decizie urmand sa fie luata luni, a declarat, miercuri, Marian Vanghelie, care a precizat ca va propune excluderea din partid a acestuia "in functie de decizia colegilor", relateaza Mediafax.

Vanghelie a afirmat ca a trimis dosarul Severin si cererea formulata de presedintele PSD Victor Ponta Comisiei de etica a PSD Bucuresti si l-a invitat si pe eurodeputat sa participe la sedinta Biroului executiv de luni.

"Asa spune statutul, ca nu poti sa iei decizii asupra unui om daca nu este si acesta prezent. Daca el nu vrea sa vina, e treaba lui", a adaugat el.

Vanghelie a precizat ca va propune excluderea lui Adrian Severin din partid in functie de decizia colegilor, insa nu se va pronunta in ceea ce priveste apelul lansat de Victor Ponta ca PSD Bucuresti sa-i solicite europarlamentarului si demisia din Parlamentul European.

"Eu personal cred ca este un caz destul de complicat, o sa-l ascultam si pe Adrian Severin pentru ca este un caz destul de deosebit cu consecinte internationale, dar si cu interese internationale", a spus presedintele PSD Bucuresti.

El si-a explicat afirmatia invocand faptul ca subiectii articolului din "The Sunday Times" au fost europarlamentarii in ale caror declaratii de avere sau de interese apareau contracte de consultanta. "S-a incercat sa fie chemati oameni cu anumite pozitii si cu anumite influente. Din cate stiu eu vor mai aparea astfel de cazuri in perioada urmatoare pentru ca se doreste, din partea unor personaje, eliminarea unor oameni influenti din Parlamentul European", a spus Vanghelie.

Intrebat cine ar dori sa-l elimine pe Severin, acesta a raspuns: "Lucrurile sunt prea complicate, dar eu cred ca Adrian Severin are prea multa experienta ca sa fie pacalit. Din punct de vedere moral si politic, Adrian Severin a gresit, dar din punct de vedere juridic, eu nu am calitatea sa ma exprim".

Vanghelie a mentionat faptul ca daca rezultatele anchetei din PE vor arata ca Severin este nevinovat, "acesta va putea sa revina", in caz contrar "urmatorul pas obligatoriu va fi demisia din toate functiile".

Intrebat daca PSD Bucuresti ii va solicita lui Severin si renuntarea la mandatul de europarlamentar, presedintele organizatiei din capitala a raspuns: "Eu in primul rand voi incerca sa-l conving pe Adrian Severin sa-si dea demisia din PSD pentru o perioada pana cand Comisia de la Bruxelles va dovedi daca este sau nu vinovat. Eu, ca lider PSD Bucuresti, nu am calitatea sa-i cer demisia din PE, fiindca el nu a fost candidatul PSD Bucuresti, ci a candidat pe lista nationala a PSD".

Statutul PSD prevede ca excluderea unui membru din partid poate fi decisa atat pentru incalcarea Statutului, cat si pentru "activitati" sau "comportamente" care aduc prejudicii partidului, situatie in care se incadreaza si cazul europarlamentarului Adrian Severin.

Liderul PSD, Victor Ponta, i-a transmis miercuri o scrisoare liderului organizatiei Bucuresti, Marian Vanghelie, in care ii solicita inceperea procedurii de excludere din partid a lui Adrian Severin, invocand decizia BPN de luni, cea a grupului PSD si a grupului S&D din PE.

Solicitarea formulata de conducerea PSD catre organizatia PSD Bucuresti, de excludere din partid a europarlamentarului Adrian Severin, este semnata de Victor Ponta si Liviu Dragnea si face trimitere si la "amploarea mediatica" a cazului, potrivit textului obtinut de Mediafax.