Comisia de Sanatate a PNL se va intruni, vineri, la Targu Mures, pentru a pregati trei motiuni simple pe sanatate, a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa, presedintele PNL Covasna, Marius Obreja.

Liderul PNL Covasna, Marius Obreja, a afirmat ca vineri se va intruni, la Targu Mures, Comisia de Sanatate a Partidului National Liberal, transmite Mediafax.

Marius Obreja a afirmat ca pe ordinea de zi a sedintei se afla definitivarea textelor a trei motiuni simple pe sanatate, una pe medicina de familie, a doua pe reorganizarea si restructurarea spitalelor, iar a treia pe coplata si medicamentele compensate.

Obreja a mentionat ca la intalnire vor participa si reprezentanti ai organizatiilor judetene, urmand sa fie prezent si un delegat al PNL Covasna.

In acest context, el a subliniat ca PNL Covasna contesta initiativa Ministerului Sanatatii de a muta Centrul de Patologie Neuromusculara "Dr. Radu Horia" de la Valcele la Intorsura Buzaului.

"Nu suntem de acord cu acest lucru. Este vorba de o initiativa heirupista, fara o consultare prealabila", a spus liderul PNL Covasna.

El a adaugat ca organizatia judeteana se solidarizeaza cu bolnavii, cu angajatii centrului de la Valcele, care protesteaza fata de aceasta initiativa a Ministerului Sanatatii.