Senatorul Vasile Nistor, ales in colegiul uninominal 2 Bacau, a anuntat, miercuri, in plenul Senatului, ca si-a dat demisia din PDL si ca va intra in randurile Partidului Conservator. Anuntul sau a starnit aplauze in sala de plen. "Stimati colegi, va anunt ca incepand de astazi mi-am dat demisia din PDL si voi intra in PC", a declarat senatorul Vasile Nistor, de la tribuna Senatului.

Vasile NistorFoto: Senatul Romaniei

Senatorul Vasile Nistor a anuntat luni, printr-un comunicat, ca si-a dat demisia din Partidul Democrat Liberal, insa declara ca va activa ca senator indepedent.

"Dupa o lunga perioada de analiza a scenei politice romanesti in general si a situatiei existente in Partidul Democrat Liberal in mod special, am decis astazi ca este momentul sa ma retrag din PDL si sa activez in continuare in calitate de senator independent. Principalul motiv al deciziei mele este dat de faptul ca nu mai pot sa duc povara politica a acestei guvernari care a facut foarte mult rau romanilor", afirma Vasile Nistor in comunicatul de luni.

Potrivit acestuia, un alt motiv al retragerii sale din PDL este acela ca nu se mai regaseste "in acest partid, care, pana nu demult, avea 40% si era format dintr-o echipa tanara si entuziasta a Biroului National".

"Tensiunile care s-au acumulat in PDL, mai ales dupa venirea in partid a colegilor de la PLD, au dus la un conflict generalizat la nivelul tuturor filialelor din tara. In acest context al aparitiei permanente a unor oameni noi, fara niciun fel de experienta politica si organizatorica, dovedita prin exercitarea functiilor pe care le ocupa in calitate de demnitari si unde au dezamagit, se incearca indepartarea pe nedrept a oamenilor care, in decursul anilor, au dus tot greul acestui partid si au castigat toate alegerile din anul 2000 pana in prezent. Fac parte dintre acesti oameni si, mai mult decat atat, sunt unul dintre membrii fondatori ai partidului", precizeaza senatorul.

Nistor mai preciza ca "lipsa unui dialog social real cu toate sindicatele pentru realizarea unui pact social, atunci cand in toata Romania sindicatele sunt in strada, este o alta greseala a PDL si a Guvernului".

"Un alt aspect care m-a nemultumit si care a creat mari prejudicii de imagine partidului este votul fraudulos la Legea pensiilor, o lege extrem de importanta pentru societatea romaneasca. Comportamentul presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si sustinerea de catre partid a acestei greseli a dus la ruperea relatiilor cu opozitia si izolarea PDL pe scena politica", sustine Vasile Nistor.

Senatorul s-a aratat de parere ca "incercarea de inlaturare a premierului Emil Boc, promotorul restructurarii si reasezarii economiei pe noi baze, este profund eronata".

"Fie se schimba tot Guvernul si se aduce o noua echipa, care sa continue lucrurile bune si sa le corecteze pe cele gresite, fie actualul Guvern este lasat sa continue asumarea acestor politici antisociale, dar corecte din punct de vedere economic", afirma senatorul.