Fostul ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, s-a prezentat, marti, la Directia Nationala Anticoruptie, fiind audiata in dosarul in care s-a cerut incuviintarea Parlamentului pentru inceperea urmaririi penale impotriva sa, anunta Agerpres. La iesirea din sediul DNA, Monica Iacob Ridzi a declarat ca a fost chemata sa i se aduca la cunostinta ca incepand de saptamana viitoare va avea acces la dosarul in care este anchetata. Fostul ministru a venit la DNA insotita de avocat.

Cercetarea penala impotriva Monicai Iacob Ridzi a fost declansata in urma anchetei publicate de Gazeta Sporturilor in 16 iunie 2009, potrivit careia festivitatile organizate de Ministerul Tineretului si Sporturilor cu ocazia Zilei Tineretului (2 Mai 2009), care au avut un buget de circa 600.000 de euro, au fost incredintate fara licitatie unor companii private.

In decembrie anul trecut, Camera Deputatilor a respins cererile DNA de perchezitie si extindere a urmaririi penale in cazul fostului ministru Monica Iacob Ridzi, acuzata de coruptie la nivel inalt. 110 deputati au votat impotriva cererii de perchezitie si 109 impotriva extinderii urmarii penale. Dosarul Ridzi a fost blocar in Parlament timp de 10 luni.