Europarlamentarul Adrian Severin a declarat marti la Antena 3 ca a demisiona la niste acuzatii care sunt mincinoase nu poate fi o solutie: "ceea ce mi se cere este sa fac un sacrificiu ritual pentru ca toata lumea sa scape de o investigare a realitatii si acest lucru nu sunt dispus sa-l fac...Domnul Ponta a tras concluzii pe baza lecturii ziarelor".

Alte declaratii Adrian Severin:

  • si cei din Parlamentul European ar prefera solutii expeditive unei discutii serioase pentru ca vor o solutie rapida
  • le-am intins mana si am cerut suspendarea mea din grupul respectiv pana cand o investigatie corecta va face posibila stabilirea adevarului; eu cer acelasi lucru: o ancheta echitabila
  • voi ramane un social-democrat independent care se va lupta pana la capat pentru adevar, daca sacrificam adevarul pentru o buna imagine nu facem un serviciu cetatenilor sau tarilor noastre.

"Adrian Severin trebuie sa demisioneze din Parlamentul European si din PSD. Daca nu va considera de cuviinta sa faca acest lucru, voi declansa eu procedura de excludere a sa din PSD", a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, liderul social-democrat Victor Ponta.

Grupul socialistilor si democratilor din Parlamentul European a confirmat, marti, excluderea din randurile sale a europarlamentarului roman Adrian Severin, suspectat de fapte de coruptie, cerandu-i totodata sa-si dea demisia din institutia europeana, potrivit unui comunicat postat pe pagina de internet a grupului. "Independent de rezultatul achetei din cadrul Parlamentului European sau de altundeva, domnul Severin a detinut pozitii inalte in tara sa, dar si pe plan international, si stie ce inseamna responsabilitatea morala. Sper ca el va pleca din Parlamentul European pentru a nu afecta si pe viitor institutia", a declarat liderul grupului Martin Schulz.

Cotidianul The Sunday Times a publicat un articol potrivit caruia trei europarlamentari - slovenul Zoran Thaler, austriacul Ernst Strasser si Adrian Severin - s-ar fi declarat dispusi "sa-si vanda serviciile" contra unor sume de pana la 100.000 de euro unor jurnalisti ai publicatiei mentionate care pretindeau ca se ocupa cu actiuni de lobby. Parlamentul European a decis sa lanseze o investigatie in urma informatiilor aparute in cotidianul britanic, in timp ce procurorii DNA s-au sesizat, din oficiu, privind posibila savarsire a unor fapte de coruptie de catre Severin.

Luni seara, Severin a spus ca in urma discutiei avute cu liderul socialistilor din Parlamentul European, Martin Schultz, a decis sa se retraga din grupul socialist pana la terminarea procedurilor de investigare a acuzatiilor la adresa sa.