Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat ca nu a dorit sa dezvolte o platforma critica fata de actuala conducere a Partidului Social Democrat, afirmand ca el este "o platforma", transmte Agerpres. Potrivit unor surse din PSD, fostul presedinte al formatiunii social-democrate a fost acuzat recent, in Biroul Permanent National, ca ar intentiona, impreuna cu cativa apropiati, printre care Ion Toma si Florentin Gust, formarea unui partid nou sau a unei platforme critice in interiorul PSD. "Nu fac niciun alt partid, PSD este casa mea", a declarat atunci Mircea Geoana, dezmintind totodata informatiile potrivit carora s-ar fi intalnit cu mai multi apropiati ai sai, la Hotel Ramada, pentru a discuta infiintarea unui nou partid. "Bazaconii", a spus Geoana.

"Este un partid pe care l-am condus. Sunt tot soiul de speculatii - ba ca plec la PNL, ba ca plec la PC, ba ca plec la UNPR, ba ca fac alt partid, ba ca fac nu stiu ce motiune. Mai am un pic sa mai cant la 'Steaua fara nume'. (...) Un partid care are prea multe conversatii interne este un partid mai putin pregatit ceea ce lumea nu asteapta de la noi, de la PSD si de la USL", a declarat Geoana.

"Nu cred ca trebuie sa fac o platforma, eu sunt o platforma in, in...", a adaugat el.

Liderul social-democrat a afirmat ca discutia cu Victor Ponta, cu Ion Iliescu si cu Adrian Nastase, pe marginea viitorului sau in PSD, va avea loc. "Familia mea, casa mea, crezul meu se afla in zona social-democrata", a spus Geoana.

Intrebat daca el crede ca Adrian Nastase ii "plateste o polita" pentru faptul ca l-a "detronat" in 2005, Geoana a raspuns: "Cred ca este suficient de intelept ca sa inteleaga ca viata merge inainte".

Chestionat cum isi imagineaza viitorul in interiorul PSD, Geoana a raspuns: "Luminos. Eu sunt un om care nu sunt orbit de ambitie politica. Eu nu am intrat in politica din motive de orgoliu".

Geoana a anuntat ca va candida pentru un nou mandat in Parlamentul Romaniei si ca isi va ajuta colegii, la alegerile locale, sa castige cat mai multe primarii si Consilii judetene pentru PSD si USL.

La 9 martie, surse din conducerea PSD au declarat ca fostul presedinte al partidului Mircea Geoana a fost acuzat, in BPN, ca ar intentiona, impreuna cu cativa apropiati, printre care Ion Toma si Florentin Gust, formarea unui partid nou sau a unei platforme critice in interiorul PSD. Presedintele PSD Victor Ponta a declarat dupa sedinta BPN ca, impreuna cu Adrian Nastase si cu Ion Iliescu, se va intalni cu Mircea Geoana si cu Ion Toma pentru a vedea daca acestia mai "continua" in PSD.

Ulterior, intr-o interventie televizata, Geoana a afirmat: "Nu fac niciun alt partid, PSD este casa mea". El a dezmintit totodata informatiile potrivit carora s-ar fi intalnit cu mai multi apropiati ai sai, la Hotel Ramada, pentru a discuta infiintarea unui nou partid. "Bazaconii", a spus Geoana.