Europarlamentarul PSD Adrian Severin a declarat, luni seara, pentru Agerpres, ca in urma discutiei avute cu liderul socialistilor din Parlamentul European, Martin Schultz, a decis sa se retraga din grupul socialist pana la terminarea procedurilor de investigare a acuzatiilor la adresa sa publicate in ziarul britanic The Sunday Times.

Adrian SeverinFoto: PSD

Severin a declarat ca i-a cerut presedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek, sa investigheze acest caz si a respins toate acuzatiile publicate de ziarul britanic. El a precizat ca va lupta pentru aflarea adevarului in acest caz chiar daca aceasta inseamna sa ramana singur.

Eurodeputatul roman si-a motivat decizia de retragere din functiile detinute in grupul S&D prin aceea ca nu doreste sa existe o presiune pe colegii sai din Parlamentul European, dar aceasta retragere nu presupune si demisia sa din postul de europarlamentar. Adrian Severin este unul dintre vicepresedintii grupului S&D.

Potrivit Mediafax, Adrian Severin a spus ca intelege problema pe care grupul socialist o are "legat de votul si de electoratul sau" si ca, din acest motiv, i-a transmis lui Martin Schultz ca se retrage din acest grup pana la finalizarea tuturor investigatiilor care il vizeaza, dar a adaugat ca nu isi va da demisia din Parlamentul European.

Liderul grupului socialistilor din PE Martin Schulz a solicitat, luni, o intalnire la Bruxelles cu europarlamentarul Adrian Severin, in urma acuzatiilor din "The Sunday Times", pe care le-a descris ca "extrem de grave", precizand ca, daca acestea se vor adeveri, va lua masuri adecvate.

Inainte de intalnire, Armin Machmer, purtatorul de cuvant al lui Schultz, a declarat pentru Mediafax ca liderul socialistilor europeni ii va cere demisia lui Adrian Severin din functia de europarlamentar, iar daca acesta va refuza, va incepe o procedura de excludere din grupul parlamentar S&D.

Europarlamentarul Adrian Severin a anuntat, luni, ca se autosuspenda din BPN al PSD, pana la clarificarea situatiei. Severin a facut acest anunt dupa ce a participat la sedinta BPN al PSD, in care s-a discutat despre acuzatiile care ii sunt aduse de publicatia "The Sunday Times".

Cotidianul britanic The Sunday Times a publicat un articol potrivit caruia trei europarlamentari - slovenul Zoran Thaler, austriacul Ernst Strasser si Adrian Severin - s-ar fi declarat dispusi "sa-si vanda serviciile" contra unor sume de pana la 100.000 de euro unor jurnalisti ai publicatiei mentionate care pretindeau ca se ocupa cu actiuni de lobby.

Parlamentul European a decis sa lanseze o investigatie in urma informatiilor aparute in cotidianul britanic.

Adrian Severin a negat ulterior intr-un interviu pentru HotNews.ro aceste acuzatii.