Victor Ponta: Parlamentarii USL vor solicita oficial concedierea lui Csibi Barna de la Administratia Financiara

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 21 martie 2011, 13:10 Actualitate | Politic

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat, luni, ca parlamentarii USL au semnat o solicitare de concediere a lui Csibi Barna, functionarul public de la Administratia Financiara Harghita care pe 15 martie, de Ziua maghiarilor de pretutindeni, a spanzurat in public o papusa cu chipul lui Avram Iancu, transmite Agerpres.

"Avem o solicitare oficiala pe care o semneaza toti parlamentarii USL si pe care o vom prezenta azi si parlamentarilor PDL si independenti pentru ca decizia pusculitei lui Basescu, Sorin Blejnar, de a-l muta pe extremistul maghiar Barna Csibi, angajat al sau la Administratia Financiara, de a-l muta exact in mijlocul Ardealului, la Abrud, e o provocare la adresa stabilitatii locale si e un semn de dispret. Cred ca Blejnar a vrut sa arate ca atata timp cat e protejat de Basescu si atata timp cat obtine bani pentru Basescu isi poate permite sa jigneasca si sa provoace o comunitate locala. Azi vom cere semnaturi pentru aceasta solicitare de sanctionare si de concediere a lui Barna Cibi din functia pe care o detine in Administratia Financiara", a spus Ponta.

El a adaugat ca marti sau miercuri opozitia va publica numele parlamentarilor PDL care au decis sa sustina demersul USL, dar si numele democrat-liberalilor care "de frica sau pentru banii pe care-i primesc sunt de acord cu acest gest de sfidare".

Pe de alta parte, Ponta a mai spus ca o sa ceara acordul BPN al PSD pentru a continua demersurile, la nivelul partidului, de a cere explicatii si "o revenire la o situatie de normalitate" in ceea ce priveste mesajele prim-ministrului ungar, Viktor Orban, si ale presedintelui Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover, cu ocazia Zilei maghiarilor de pretutindeni.

"Lipsa totala de reactie si lasitatea lui Basescu si a lui Boc, a domnului Baconschi, sunt explicate numai de intelegerile lor pe sub masa, intelegeri care afecteaza interesele noastre ca tara si echilibrul dintre majoritate si minoritate", a spus liderul social-democrat.

Totodata, Victor Ponta a precizat ca la nivelul Uniunii Social Liberale s-a decis sa fie continuate demersurile pentru clarificarea pozitiei oficiale a premierului ungar si a presedintelui Parlamentului de la Budapesta.

"Am decis la nivelul USL sa continuam demersurile privind lamurirea pozitiei oficiale a premierului maghiar si presedintelui Parlamentului Ungariei, pozitii inacceptabile fata de integritatea noastra teritoriala, de sentimentul de mandrie nationala si de dorinta noastra de a pastra un echilibru si o armonie intre majoritate si minoritatea maghiara in Transilvania. Razboiul nostru e foarte clar indreptat catre Viktor Orban si catre liderii din Ungaria care trateaza Romania cu lipsa de respect si fac acest lucru bazandu-se pe complicitatea pe care o are cu Traian Basescu. Orban si Traian Basescu sunt un fel de Gaddafi si Ben Ali ai estului si e normal sa-i uneasca dispretul pentru regulile democratice si pentru ceea ce inseamna echilibru intre doua tari si in cadrul unei societati", a spus Ponta.


Citeste mai multe despre   1742 vizualizari

 • +7 (7 voturi)    
  plusezi dragule prea tare (Luni, 21 martie 2011, 13:19)

  mimi [anonim]

  nu zic ca nu ai avea dreptate

  dar, mi se pare ca plusezi prea tare

  nu imi place....

  devine enervanta aceasta plusare
  • +1 (1 vot)    
   despre Ponta (Luni, 21 martie 2011, 14:40)

   simona [anonim] i-a raspuns lui mimi

   http://www.exploziv-news.ro/categoryblog/section-blog/151-abc/847-victor-ponta-este-asasinul-procurorului-cristian-panait-dupa-9-ani-exploziv-news-redeschide-un-dosar-bine-ascuns-de-catre-complicii-psd-dosarul-117p2002-dosarul-crimei.html
   • +2 (2 voturi)    
    Conu Ponta fata cu reactiunea (Luni, 21 martie 2011, 15:21)

    ILCaragiale [anonim] i-a raspuns lui simona

    Ponta : Aşa, cum îţi spusei, mă scol într-o dimineaţă, şi, ştii obiceiul meu ,deschid televizorul la Irealitatea să văz cum mai merge ţara. O deschiz... şi vad? Uite, ţiu minte ca acuma: „ 11/23 Decembrie... a căzut Ceausescu! Vivat Republica!
    Crin: Auzi colo!
    Ponta: Dar, când am văzut, am zis şi eu: să te ferească Dumnezeu de furia poporului!… Ce să vezi, domnule? Steaguri, muzici, chiote, tămbălău, lucru mare, şi lume, lume… de-ţi venea ameţeală nu altceva.
    Crin: Bine că am fost la Tulcea pe vremea aia! cum sunt eu nevricos, Doamne fereşte! păţeam alte alea…
    Ponta : Ba nu zi asta; puteai trage un ce profit.Ministru ceva .... Ei, cât gândeşti c-a ţinut toiul revuluţiei?
    Crin: Până seara.
    ..........................................
    Ponta: E primejdie mare, domnule! Ce să fie?
    Crin: Ce să fie? dumneata nu vezi ce să fie? Razboi, bătălie mare, Ponto!
    Ponta : Unde mi-este IRealitatea? (nervos) că dacă o fi să fie razboi, trebuie să spuie la „Breaking news". Unde mi-e telecomanda? (merge la masă, ia telecomanda si şi dă un ţipăt) A!
    Crin: Ei!
    Ponta (pierdut): Nu e razboi, domnule, e reacţiune; ascultă: (citeşte tremurând) „Reacţiunea maghiara a prins iar la limbă. Ca un strigoi în întunerec, ea stă la pândă ascuţindu-şi ghearele şi aşteptând momentul oportun pentru poftele ei antinaţionale… Naţiune, fii deşteaptă!" (cu dezolare) Şi noi dormim, domnule!
    Crin ( cu tonul misterios): Ce-i afară, Melescane ?
    Melescanu (care a intrat cu un braţ de rachete ): Bine, sefu , ce să fie! Da' pân-acuma n-am putut închide ochii: toată noaptea a fost masă mare la libianul din colţ; acu d-abia s-a spart cheful. Adineaori a trecut p-aici vreo câţiva gaddafisti, se duceau acasă pe două cărări; era şi Moammar, chiuia şi trăgea la pistoale... obicei mitocănesc.
    Ponta (îmbărbătat): Ei vezi ? (plin de triumful teoriei) Tot vorba mea, domnule! Omul, bunioară, de par egzamplu, dintr-un nu-ştiu-ce ori ceva, cum e nevricos, de curiozitate, intră la o idee; a intrat la o idee?
    • +1 (1 vot)    
     Urmare (Luni, 21 martie 2011, 15:52)

     ILCaragiale [anonim] i-a raspuns lui ILCaragiale

     Ponta (îmbărbătat): Ei vezi ? (plin de triumful teoriei) Tot vorba mea, domnule! Omul, bunioară, de par egzamplu, dintr-un nu-ştiu-ce ori ceva, cum e nevricos, de curiozitate, intră la o idee; a intrat la o idee? fandacsia e gata; ei! şi după aia, din fandacsie cade în ipohondrie. (către Crin) Văzuşi?
     Crin (cu chef): Ei! soro! parcă ziceai că nu e voie de la ONU să se dea cu pistoale în oraş ?
     Ponta (sigur): Apoi bine, nu vezi dumneata că aici a fost chiar ONU în persoană...
     Crin: Ei, bobocule, apăi cum le ştii dumneata toate, mai rar cineva!
  • +1 (1 vot)    
   Cu Severin ce vor solicita? (Luni, 21 martie 2011, 15:50)

   eu. [anonim] i-a raspuns lui mimi

   Oare pe Severin unde o sa-l duca USL-ul? Nu se poate sa-l lase nepedepsit, nu?
 • +12 (12 voturi)    
  ce solicita psd.... (Luni, 21 martie 2011, 13:20)

  popcorn monta [utilizator]

  sa-l dea afar pe barna...adica sa-l faca somer...mai solcita nu stiu ce despre energia nucleara...sa mergem la razboi in libia...toate astea intr-o singura zi...despre severin nimik...rusine domnule patriciu
 • +10 (10 voturi)    
  Asa ceva nu e posibil... (Luni, 21 martie 2011, 13:26)

  Bogdan [anonim]

  Poate imi explica dl. Ponta cum pot factori externi sa faca presiuni pentru concedierea unui angajat?
  Cu atat mai mult cu cat aceste demersuri vin din partea politica, maine putem asista la presiuni pentru demiterea unui profesor, judecator, politist, etc...
  Oare chiar USL si is da seama ca depaseste in primul rand bunul simt?
 • +8 (8 voturi)    
  adica romanii din Abrud... (Luni, 21 martie 2011, 13:27)

  CCC [anonim]

  nu fac fata unui singur maghiar? Pai cum vreti sa tineti Ardealul in Romania fratilor, daca voi nu faceti fata un singur om???? Il mai si martirizati...
 • +8 (8 voturi)    
  Asta-i mai prost decat prevede regulamentu' (Luni, 21 martie 2011, 13:34)

  Gogu Redenteala [anonim]

  Ca vrea sa fie dat afara ala de la Administratia Financiara, cu asta sunt intru totul de acord, ca nu-i permis ca un functionar public sa faca chestii d-astea. Si nu-s convins ca nu-i chiar penal ce a facut.
  Pe de alt parte, cititi / vedeti declaratiile lui Orban si ale lui Kover, in original, nu aberatiile unor ziaristi semidocti care au scos fraze (prost traduse) din context si le-au interpretat cum li s-a parut lor mai interesant. Mesajele erau clar echilibrate si far nuante revizioniste sau instigatore in vreun fel. La fel putem spune ca Desteapta-te Romane e indreptat impotriva finlandezilor.
  Dar ca Ponta sa continue cu aberatiile astea, nu poate fi intrpretat decat fie ca e dezinformat si nici nu vrea sa se informeze, adica ca vorbeste gura fara el (ceea ce n-ar fi de mirare), fie ca e rau intentionat si incearca sa intoxice lumea in ura lui oarba fata de Basescu, ceea ce ar fi si mai probabil. Desi eu il banuiesc de amandoua.
 • +8 (8 voturi)    
  excelenat oportunitate (Luni, 21 martie 2011, 13:35)

  curios [anonim]

  pt. uslinosi sa guste din ACTUALUL cod al muncii. Pe care motiv poate fi concediat Csibi Barna???? a pierdut hartii, nu si-a facut lucrarile? este functionar public, iar pe codul muncii socialist , alPSD, nu exista motive de concediere. Intoxicare politica uslinoasa! Evident ca Barna a facut- de oaie, dar asta nu e motiv de concediere.
  • +1 (1 vot)    
   Pe surse (Luni, 21 martie 2011, 18:07)

   Mihai [anonim] i-a raspuns lui curios

   Ceea ce a facut individul incalca statutul Functionarului Public. Probabil ca la prima abatere (sau la gravitatea asta) pedeapsa este mutarea disciplinara, nu datul afara. Oricum, uneori o mutare din asta disciplinara poate avea efectul unei demisii in curand (de ex relocare la arhive vreo 3 ani).
   • +1 (1 vot)    
    atentie! (Luni, 21 martie 2011, 19:42)

    curios [anonim] i-a raspuns lui Mihai

    ce a facut Csibi Barna,nu a facut nici in timpul serviciului sau din cauza serviciului. Nu e motiv de sanctiune administrativa. Mutarea lui a Abrud nu e disciplinara!!! Statul poate "roti" cadrele unde vrea.
    • 0 (0 voturi)    
     E functionar public!!! (Luni, 21 martie 2011, 21:14)

     Mihai [anonim] i-a raspuns lui curios

     Are niste limitari, prin statut (la fel cum au si militarii si magistratii). De ex nu poate fi membru de partid. Si totusi asta e membru intr-o grupare extremista. Cred ca asta era de ajuns sa-l zboare afara. Oricum, nu cred ca baiatul ala mai ramane mult timp angajat acolo. Aud ca se da bolnav brusc...
 • +5 (5 voturi)    
  emo ponta (Luni, 21 martie 2011, 13:47)

  catalin [anonim]

  sincer tind sa cred ca iliescu este cu mult dar cu mult mai lucid si echilibrat decat ponta care usor usor isi arata "istetimea de procuror" cred ca mai mult e \l e din generatia emo a politici noastre
 • +7 (7 voturi)    
  Nu, mai bine, semnati pt Severin-Incomodul? :-) (Luni, 21 martie 2011, 13:55)

  Jane Doe [utilizator]

  Ma si-ntrebam: cum de va ia o saptamana, pan' sa legati acest incident, izolat, de numele lui Base? :-)) Acum urmeaza sa dezvaluiti ca tot Base e actionar la Sunday Times?! :-))
 • +6 (6 voturi)    
  Pontonescu (Luni, 21 martie 2011, 13:58)

  Vlad [anonim]

  Iar te musti de mana.Daca dai si baza legala pe care poate fi concediat ar fi bine.
  Cat priveste demersurile USL privind lamurirea pozitiei oficiale a premierului maghiar si a presedintelui parlamentului Ungariei inca odata va faceti de kako.
  Care sunt pozitiile celor doi ? ca tot nu spui ?Ce au zis cei 2 de te-ai inflamat ?
  Si despre ce razboi vorbesti? Vrei razboi cu Ungaria?
  USL vrea razboi cu ungurii ? De aia vreti sa luati puterea?Cu tine prim ministru si cu Antonovescu presedinte avand reacti viscerale avem toate sansele.
  Cum pot sa pretinda aceste functii doi oamenti de teapa voastra?Viscerali si impulsivi ...
 • +10 (10 voturi)    
  Care ar fi motivul concedierii? (Luni, 21 martie 2011, 13:59)

  Mariachi [anonim]

  Dl. Ponta, il dam afara pe Barna, dar cu ce motiv? Ca dupa aceea vine sindicatul si cere sa fie reangajat. Faptul ca e idiot nu este suficient sa fie concediat.
 • -1 (3 voturi)    
  barna (Luni, 21 martie 2011, 14:02)

  mircea [anonim]

  Dar o sanctiune penala nu i se poate aplica acestui "roman"care spanzura ,simbolic,un erou national?In acest moment 'intamplarile'Blejnar,Severin,Pasat,Ridzi si altele,sunt minore.
 • +3 (3 voturi)    
  asta-i dus cu pluta (Luni, 21 martie 2011, 14:02)

  io [anonim]

  constat ca musiu Ponta, pe zi ce trece, reuseste sa ma dezamageasca tot mai tare.
  de unde pana mai ieri credeam ca prin atitudinile recente din Parlament a ajuns in cel mai josnic punct posibil, azi vad ca m-am inselat.
  aceleasi discursuri sforaitoare, demagogice, lipsite de continut ...
  pai mai pontache, situatia legata de asa-zisul discurs al autoritatilor maghiare a fost lamurit cu varf si indesat.
  iar Barna asta a primit o pedeapsa care o sa-l usture mai mult decat concedierea.
  nu mai bine ceri tu oficial demisia jegului vostru de Severin din PE? ha?
  toate agramatismele Ebei si toata incultura Oierului nu au facut tara de ras asa cum a facut-o mizeria asta de H2O al vostru.
  //(editat de HotNews.ro)
 • +3 (3 voturi)    
  concediere? (Luni, 21 martie 2011, 14:03)

  catalin_mattei [utilizator]

  cand a aparut stirea cu mutarea lui Barna am criticat gestul lui Blejnar ca fiind cel putin pripit. Vad insa ca Opozitia vrea sa pluseze si o face intr-un mod la fel de tamp. Judecati-l pe Barna pt ceea ce a facut in piata publica daca acel gest este in contradictie cu legea dar nu amestecati lucrurile. Ma gandesc daca oare politicienii romani sunt constienti cat de multa importanta dau unui eveniment minor. Barna trebuie concediat doar daca are abateri la locul de munca, daca nu isi face treaba.. ce a facut in timpul sau liber trebuie tratat separat
 • +1 (1 vot)    
  Pontanescu (Luni, 21 martie 2011, 14:11)

  Vera [anonim]

  Dar solicitarea de demisiei lui Severin din PE si PSD, nu o solicita ?
 • +1 (1 vot)    
  frateee, e dus rău băiatul ăsta (Luni, 21 martie 2011, 14:44)

  visio [anonim]

  interesant este ca acel funcționar să stea 2 ani detașat, să învețe limba română corect, apoi Ponta să scoată plăcuțele bilingve introduse pe timpul guvernării psd...și dacă vrea să îi plătească el somajul extremnistului ungur nu are decât....
 • +1 (1 vot)    
  mare idiot (Luni, 21 martie 2011, 14:46)

  dan [anonim]

  e foarte bina ca a fost mutat in Tara Motilor.
  Cea mai buna metoda de desteptare a lui ca si a altora.
  Ponta este prost,
 • +1 (1 vot)    
  ma bucur ... (Luni, 21 martie 2011, 15:11)

  Friczy [anonim]

  ma bucur foarte mult, ca in tara asta mai sunt oameni care gandesc logic, ma refer la comentariile vosatre. Vai de capul nostru daca USL o sa ajnuga la putere ... vor razboi cu ungaria? .. nu stiu, in europa ungaria este mult mai iubita ca tara noastra ... si nu asi vrea ca sa ajungem la soarta Libiei ......
 • +1 (1 vot)    
  Concediere prosteasca (Luni, 21 martie 2011, 15:12)

  ioan [anonim]

  Ponta ne anunta ca * parlamentarii USL au semnat o solicitare de concediere a lui Csibi Barna*. De ce sa semneze? Eu le propun sa introduca pe ordinea de zi si sa supuna Parlamentului un vot pentru ca Barna sa fie concediat! Se va vedea cine este pentru si cine impotriva! Daca USL nu a reusit cu mesajul lui Orban, poate au mai mult noroc acum.
 • +1 (1 vot)    
  Mai nebunule..., (Luni, 21 martie 2011, 16:35)

  TeddyK [anonim]

  Ce ar fi mai nebunule, adica tu, Ponta, daca ai juca cartea nationalista nu pentru a starni un conflict interetnic in interiorul tarii, ci pentru a ameliora imaginea negativa a tarii pe care a adus, si aduce in continuare povestea de coruptie a mascariciului/ideologului sef/deontologului/marele om european socialist Adrian Severin???
  Mai bine ar fi daca te-ar preocupa cazul de mita a lui Severin din Parlamentul European, decat cea a unui functionar public roman.
  Preocuparile dumneavoastra in momentul actual denota clar, cam care ar fi valorile dupa care ati guverna. Vai de capul nostru daca USL o sa ajnuga la putere, halal politicieni!!!
 • +1 (1 vot)    
  usl, acum este clar (Luni, 21 martie 2011, 16:50)

  alex [anonim]

  daca asa gandeste seful celui mai mare partid din romania nu mai trebuie sa fim mirati de actuala stare din tara noastra. poate ca el isi face treaba foarte bine acolo unde lucreaza, ati verificat asta?
  degeaba sunteti tanar domnule ponta si pozati intr-un lider "modern" participant la raliuri, ati fost injectat cu bolsevism atunci cand a trebuit. nu o sa va treaca niciodata
 • 0 (0 voturi)    
  Inca un demers demagogic din partea PSD (Miercuri, 23 martie 2011, 10:22)

  Lucian [anonim]

  Sa-l concedieze, in baza a ce? Conform carei legi? Pesedeii inca nu au aflat ca angajatii pe care ei pretind ca-i reprezinta au si ei niste drepturi, nu pot fi dati afara ca li se scoala unora? Daca a comis vreo fapta penala gen incitare la ura sa fie sesizata Procuratura, si daca este gasit vinovat sa i se desfaca si contractul de munca, dar nu poti sa-l dai afara asa, ca vine dispozitie de la partid. Mai ales ca individul e abil, cunoaste bine legile si de-abia asteapta sa se victimizeze.
 • 0 (0 voturi)    
  Concedierea lui...Barna (Miercuri, 23 martie 2011, 13:44)

  Marian din Berceni [anonim]

  Cred ca glumesti .Nu-mi vine a crede ca unul ce conduce un partid mare ca PSD poate gindii in felul asta , asta in cazul cind a gindit-o....daca a dat-o '' la plezneala''...mai bine sa se lase de politichie domn. Ponta si sa se apuce de altceva !Si asa draga Victoras., opozitia voastra de catifea ca sa nu zic de mucava , foloseste doar presei ..ca are o painica alba de mincat .Noua in nici un caz. Asa ca sa nu astepta-ti degeaba voturi...mai de graba face-ti ceva pentru ele : castigati-le cinstit , cu munca!Auzi idee: sa concediezi pe cineva doar ca nu este de acord cu majoritarii!Pai PDL-ul a concediat oameni doar pentru ca nu erau PDL-isti, voi ai imitati !?


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version