Romania trebuie sa aiba o pozitie oficiala in cazul interventiei militare din Libia, afirma, la RFI, presedintele Comisiei de Aparare din Senat, liberalul Teodor Melescanu, care adauga ca rezolutia Consiliului de Securitate al ONU obliga tara noastra la acest lucru.

Este nevoie de o pozitie oficiala a Romaniei, declara Teodor Melescanu. El il contrazice astfel pe seful statului, care spunea duminica seara la TVR ca "nu avem de ce sa ne pronuntam in cazul Libiei acum".

"Noi consideram si la nivelul Partidului National Liberal ca este nevoie de o pozitie oficiala a Romaniei. Presedintele Traian Basescu s-a referit la faptul ca in cadrul NATO se poarta discutii si negocieri in legatura cu implicarea NATO, ca organism international, ca institutie, in aceasta criza din Libia. Este adevarat, tot ceea ce se va decide, evident si cu participarea noastra, noi nu suntem in afara NATO va conduce probabil la unele obligatii si pentru Romania, dar pana atunci avem o rezolutie a Consiliului de Securitate al ONU, care prevede in mod foarte clar legitimitatea unor masuri impotriva Guvernului Gaddafi, dintre care cea mai importanta este aceea de a interzice folosirea spatiului aerian pentru fortele aeriene libiene, care au bombardat de mai multe ori pe insurgenti. In al doilea rand, pentru a preveni si a sprijini umanitar poporul libian, indiferent de optiunile pe care le au", explica Melescanu.

Continuarea pe www.rfi.ro.