Parlamentul European a decis sa lanseze o ancheta in urma informatiilor aparute duminica in cotidianul britanic "The Sunday Times" potrivit carora trei europarlamentari, printre care si Adrian Severin, s-au declarat dispusi "sa-si vanda serviciile" contra unor sume de pana la 100.000 de euro pe an unor jurnalisti ai publicatiei mentionate ce pretindeau ca se ocupa cu actiuni de lobby.

"Acuzatiile aduse de Sunday Times sunt grave, iar Parlamentul European le trateaza cu seriozitate", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al PE, Jaume Duch.

"Asa cum a anticipat vicepresedintele Parlamentului Diana Wallis in articol, Parlamentul tocmai a deschis o ancheta in privinta acestor acuzatii pentru ca faptele sa fie stabilite clar", a adaugat el.

Contactata de Sunday Times, Wallis a promis o ancheta "in profunzime".

"Elementele de care dispune Sunday Times urmeaza sa fie transmise Parlamentului pentru a fi examinate atent", a precizat Duch.

Cotidianul britanic The Sunday Times a publicat un articol potrivit caruia trei europarlamentari, printre care si Adrian Severin, s-au declarat dispusi sa depuna anumite amendamente in PE contra unor sume de pana la 100.000 de euro unor jurnalisti ai publicatiei mentionate care pretindeau ca se ocupa cu actiuni de lobby.