USL ar putea depune la Senat o motiune simpla pentru demiterea ministrului de Externe, Teodor Baconschi, acest subiect urmand sa fie discutat luni, a declarat sambata liderul PC, Daniel Constantin, citat de Mediafax.

"Luni vom discuta cu PSD posibilitatea depunerii unei motiune simple comune a USL in Senat pentru demiterea ministrului de Externe, Teodor Baconschi. Am discutat deja aceasta tema cu presedintele PNL, Crin Antonescu, si cu secretarul general al PNL Radu Stroe. Vrem prin aceasta motiune sa amendam politica externa pe care Guvernul Boc o practica, nu suntem de acord cu ceea ce face diplomatia romaneasca de cand este Baconschi in functie. Esecurile sale sunt notabile, de la romani jigniti in cotidiene din Europa, pana la esecul Schengen si lipsa totala de reactie fata de declaratiile presedintelui Parlamentului Ungariei, care trebuiau categoric amendate", a spus liderul PC.

El considera ca ministrul de Externe, Teodor Baconschi, "nu mai reprezinta cu demnitate interesele romanilor, iar Parlamentul poate amenda o politica externa care nu ne face cinste in momentul de fata".