Afirmatiile presedintelui de onoare al Partidului Social Democrat, Ion Iliescu, privind amestecul ''flagrant si strident'' al presedintelui Traian Basescu in treburile interne ale unui partid demonstreaza ca in curand opozitia va solicita suspendarea sefului statului.

''Afirmatiile respective nu sunt decat o alta confirmare ca aceasta uniune socialista va veni cu o propunere de suspendare a presedintelui, asa cum a facut-o si in 2007. Este, de fapt, acelasi film care s-a mai desfasurat o data si probabil va fi un 'reloaded'. Este foarte grav ca se judeca numai din punct de vedere politic si nu pe Constitutie si pe litera acesteia. Eu as vrea sa-l intreb pe domnul Iliescu de ce atunci cand au fost consultari pe teme importante la Administratia Prezidentiala partidul domniei sale nu a participat? Pentru a spune ca Traian Basescu incalca flagrant Constitutia cand discuta cu partidele politice?'', a afirmat deputatul Sulfina Barbu, citata de Agerpres.

Presedinta Organizatiei de Femei a PDL si-a exprimat convingerea ca principalul obiectiv al Uniunii Social Liberale este suspendarea presedintelui Romaniei si a mentionat ca respingerea motiunii de cenzura depusa miercuri in Parlament este un succes al premierului Emil Boc si in perspectiva alegerilor din PDL.