Vicepresedinte al Partidului National Liberal (PNL), Varujan Vosganian, a declarat, sambata, ca daca PNL ar fi condus de o femeie, ''barbatii nu ar mai intarzia la sedinte''.

''O femeie poate conduce mai bine decat un barbat. Experienta ultimilor 20 de ani a aratat ca femeile sunt mai putin vulnerabile la vicii de tot felul, incepand cu viciile de comportament si de limbaj si terminand cu viciile de caracter. (...) Daca PNL ar fi condus de o femeie, barbatii nu ar mai intarzia la sedinte. In al doilea rand, am lasa deoparte limbajul anecdotic si capricios, iar membrii PNL ar avea foarte multa incredere in presedintele PNL. Fireste, a discuta in aceasta clipa despre astfel de lucruri nu inseamna a da lovituri de stat in PNL, ci inseamna sa visam frumos'', a sustinut acesta, inainte de inceperea lucrarilor Congresului Organizatiei Nationale a Femeilor Liberale, relateaza Agerpres.

Senatorul liberal si-a exprimat, totodata, regretul ca femeile care au candidat la alegerile pentru primarii sau presedintia Consiliilor Judetene nu au reusit sa ajunga in turul al II-lea.

''La noi, s-a intamplat un lucru extrem de straniu - in 20 de ani, femeile nu au avut acces la posturile eligibile de mai larga amploare. Ma refer la primariile capitalelor de judet, la Consiliile Judetene sau la Presedintia Romaniei. Si nu este atat de trist faptul ca nicio femeie nu a reusit, prin alegeri libere, sa ajunga primar de capitala de judet, ci faptul ca nicio femeie nu a ajuns in turul II al alegerilor. Barbatii ar trebui sa isi lase complexele, iar femeile ar trebui sa se incumete mai mult'', a mai spus Vosganian.

Femeile liberale isi vor alege un nou presedinte, sambata, la Congresul Organizatiei Nationale a Femeilor Liberale (ONFL).