Liderul PDL Bucuresti, Elena Udrea, a declarat marti ca revenirea la un mandat prezidential de patru ani poate fi o solutie si a sustinut ca modificarea Constitutiei pentru un mandat de cinci ani s-a facut "cand Adrian Nastase credea ca o sa iasa presedinte si a vrut un mandat cat mai lung", relateaza Agerpres.

"Poate fi o solutie. Experienta pe care am avut-o cu alegeri decalate intre presedinte si Parlament nu a fost una care sa aduca un plus competitiei politice. Poate fi o experienta care merita sa fie schimbata in perioada urmatoare. Daca se ajunge la aceasta concluzie (...) intregul PDL va sustine modificarea Constitutiei in sensul acesta. Cinci ani s-au facut cand Adrian Nastase credea ca o sa iasa presedinte si a vrut un mandat cat mai lung. Putem reveni la patru ani", a comentat Elena Udrea sugestia presedintelui Traian Basescu de a se reveni la un mandat de patru ani.

Presedintele Traian Basescu a declarat luni seara la TVR ca ar fi dispus sa cedeze un an din actualul mandat prezidential de cinci ani in schimbul unei solutii practice prin care sa se reduca numarul anilor electorali, precum cuplarea alegerilor prezidentiale cu cele parlamentare. Seful statului considera ca revenirea la un mandat prezidential de patru ani, prin modificarea Constitutiei in acest sens, ar reprezenta o adaptare la realitatile politice din Romania.