Vicepresedintele PDL, deputatul Cezar Preda, considera ca afirmatiile presedintelui Traian Basescu la postul public de televiziune facute luni seara la adresa sa au fost ''declaratii nervoase'', potrivit Agerpres. Seful statului a declarat luni seara, la TVR, ca pe Cezar Preda nu il recomanda nimic pentru a candida pentru o functie in PDL, aratand ca acesta nu a castigat nici macar alegeri locale.

''Presedintele este suparat pe lipsa mea de sustinere a proiectului premierului tehnocrat. Repet, chiar daca se va mai supara inca o data, nu cred in acest proiect cu premier tehnocrat si reafirm ca este pur si simplu o jignire la inteligenta romanilor sa spui ca recredibilizezi Partidul Democrat Liberal aducand un premier tehnocrat", a declarat Preda.

In privinta candidaturii sale la functia de secretar general al PDL, deputatul a spus ca este dreptul sau constitutional de a candida la ce functie doreste.

''Este dreptul constitutional al domniei sale (al sefului statului - n.r.) sa faca aceste declaratii, asa cum este si dreptul meu constitutional sa candidez unde vreau eu. Eu nu candidez unde trebuie sa-mi spuna altii sa candidez, eu candidez unde cred eu ca pot sa fac fata. Ce ma recomanda pe mine, ma recomanda multe lucruri, asa ca nu o sa renunt pentru faptul ca intr-o seara, nervos, presedintele Romaniei face afirmatii impotriva mea. In judetul meu, eu sunt un om respectat si la orice ora cred ca iau voturi mai multe decat ia presedintele Romaniei", a mai spus Cezar Preda.

Presedintele Traian Basescu a sustinut ca nu a mai avut discutii cu liderii PDL in ceea ce priveste varianta unui premier tehnocrat. El a adaugat ca 'nu are cea mai mare predispozitie' pentru a discuta despre atributiile sale constitutionale.

Seful statului a afirmat ca le-ar fi explicat liderilor PDL la intalnirea de duminica seara ca este prerogativa sa constitutionala numirea premierului.

"Da, este adevarat. Fusese declaratia lui Cezar Preda care isi dadea cu parerea. El nu a reusit sa castige alegerile la Buzau ca primar si a aflat ca el se pronunta pe prim-ministri... Sa-si vada fiecare de responsabilitatile si de atributiile lui," a mai spus presedintele.

Vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca intentioneaza sa candideze pentru postul de secretar general al partidului si ca il sustine pe Vasile Blaga pentru sefia formatiunii. Mai mult, Preda a mentionat ca ar fi 20 de filiale judetene care l-ar sustine pe Vasile Blaga la sefia PDL.