Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat, luni, ca, din punctul sau de vedere, presedintele Senatului, Mircea Geoana, trebuie sa ramana in formatiunea social-democrata, insa ar trebui sa renunte la unele din initiativele care nu fac bine partidului.

El a anuntat ca, impreuna cu liderul PSD, Victor Ponta, si presedintele de onoare al PSD vor purta o discutie cu Mircea Geoana, asa cum s-a anuntat, pe marginea informatiilor discutate in sedinta Biroului Permanent National de saptamana trecuta, potrivit carora presedintele Senatului ar intentiona sa puna bazele unei noi formatiuni sau a unei noi platforme politice, scrie Agerpres.

"Sigur (ca vom purta discutia cu Geoana - n.r.). Asa s-a hotarat, dar probabil ca va trebui sa stabilim prioritatile din punct de vedere al interesului imediat. Deocamdata, avem chestiunea aceasta legata de motiune, maine (marti - n.r.) avem o intalnire pentru a pune la punct initiativa noastra referitoare la revizuirea Constitutiei. Am avut o intuitie corecta ca, la un moment dat va veni si aceasta perdea de fum din partea lui Traian Basescu. (...) Din punctul meu de vedere trebuie sa ramana (Mircea Geoana in partid - n.r.), dar eu cred ca ar trebui sa renunte la unele dintre initiativele acestea care nu ne fac bine", a declarat Adrian Nastase, la Antena 3.

Intrebat cum comenteaza faptul ca este inconjurat de aceeasi colegi de partid "care i-au vrut capul" in 2006, cand PSD il avea la conducere pe Mircea Geoana, Nastase a afirmat: "De data asta nu mai sunt inconjurat, atunci eram inconjurat. Cred ca am reusit sa scap atunci si am supravietuit. Viata politica e dura, inclusiv intr-un partid de stanga".

In martie 2006, Adrian Nastase, si-a anuntat demisia din functiile de presedinte al Camerei Deputatilor si de presedinte executiv al PSD, dupa ce a primit un vot de blam de la sefii filialelor partidului in "noaptea cutitelor lungi" de la Hotelul Confort.