Presedintele PNL, Crin Antonescu, co-presedinte al Uniunii Social Liberale, a facut un apel luni la o sustinere publica din partea tuturor celor interesati a motiunii de cenzura initiate de opozitie dupa asumarea raspunderii guvernamentale pe Codul muncii, transmite Agerpres. Opozitia a depus martea trecuta motiunea de cenzura intitulata "Codul Boc - salarii mici, somaj mare, firme falimentate". Documentul, care a fost semnat de 210 parlamentari ai Uniunii Social-Liberale, a fost prezentat miercuri, in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, urmand ca pe 16 martie, de la ora 15.00, sa fie dezbatuta si votata. Martea trecuta, Guvernul si-a asumat raspunderea in fata Parlamentului asupra legii de modificare a Codului Muncii.

"Vom sustine aceasta motiune de cenzura cu toata seriozitatea. (...) Intr-un mod special, facem apel la o sustinere publica, in zilele care au mai ramas pana miercuri, din partea celor direct interesati - sindicate, patronate, categorii de angajatori si angajati -, ca si din partea tuturor celor care considera ca mai are rost, in Romania, sa existe un Parlament si minime elemente democratice", a afirmat Antonescu.

Cinci confederatii sindicale vor organiza un miting de protest in Piata Constitutiei, pentru a coincide cu ziua in care va fi dezbatuta si votata in Parlament motiunea de cenzura introdusa ca urmare a asumarii raspunderii Guvernului pe Codul muncii. De asemenea, trenurile nu vor circula timp de doua ore, in 16 martie, cand sindicalistii de la Federatia Miscare Comercial au anuntat greva de avertisment.