Elena Udrea, Roberta Anastase, Theodor Stolojan, Teodor Baconschi si-au anuntat, luni, sustinerea lui Emil Boc pentru un nou mandat in fruntea PDL. Reactiile liderilor democrat liberali vin dupa ce la sedinta de la Vila Lac 1, Emil Boc si-a anuntat intentia de a intra in cursa pentru sefia PDL. De asemenea, conform surselor HotNews.ro Boc urmeaza sa-si anunte demisia din functia de premier si candidatura la sefia PDL dupa motiunea de cenzura. Aceleasi surse sustin ca duminica seara, dupa sedinta de la Vila Lac1, Boc impreuna cu o parte din sefii din teritoriu si membri ai Biroului Politic s-au intalnit la sediul PDL din Modrogan pentru a face inventarul organizatiilor care il vor sustine.

Pentru a-si depune candidatura Boc are nevoie de 35 de semnaturi si sustinerea a 10 organizatii. Conform vicepresedintelui PDL, Sulfina Barbu liderii PDL au convenit duminica ca motiunile pentru conducerea partidului sa se anunte dupa 16 martie, mai exact dupa motiunea de cenzura.

Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea a fost prima care si-a anuntat sustinerea lui Emil Boc pentru un nou mandat de presedinte al democrat liberalilor. Udrea a transmis prin intermediul retelelor de socializare Facebook si Twitter ca a semnat motiunea cu care va candida Boc.

"Am gasit candidatul pentru presedintia PDL care corespunde cerintelor mele. Un candidat care a fost ales intr-o functie publica prin vot direct, care nu a fost niciodata banuit de coruptie si care este dispus sa lupte pentru partid. In aceasta seara am semnat pentru sustinerea candidaturii la presedintia PDL a lui Emil Boc. Oricat m-am straduit, nu am fost prima, multi colegi semnasera inaintea mea", afirma Udrea.

La inceputul sedintei Biroului Politic, potrivit agentiei Mediafax Roberta Anastase (PDL Prahova), William Branza (PDL Diaspora), Theodor Stolojan si Teodor Baconschi au declarat public ca il sustin pe Emil Boc.

Roberta Anastase: "Da, am semnat. Am fost langa Emil Boc tot anul trecut, si in cele mai grele momente, in care si-a asumat masurile necesare pentru Romania. Nu pot sa fiu in alta parte".

Theodor Stolojan, prim-vicepresedinte PDL:"Am spus intotdeauna ca, daca domnul Boc va candida, il voi sustine".

Wiliam Branza, lider PDL Diaspora: "Ambii candidatii sunt valorosi si trebuie sa faca parte din conducerea PDL. Din punctul meu de vedere presedintele Emil Boc trebuie sa continue reformele in partid pentru a da o noua fata PDL si este persona cea mai in masura sa mentina legatura cu presedinteleTraian Basescu si cu Guvernul".

Teodor Baconschi, ministrul Afacerilor Externe: "Daca premierul va candida, voi fi pe platforma respectiva si lucrez la motiunea aferenta".

Lucian Bode, lider PDL Salaj: "Personal il sustin pe Emil Boc pentru un nou mandat la sefia PDL. In momentul in care presedintele isi va anunta public candidatura, va beneficia de toata sustinerea mea si a organziatiei. In ceea ce priveste numirea unui premier, prerogativele de schimbare si numire a premierului apartin prin Constitutie presedintelui Traian Basescu".

Conform surselor HotNews.ro, in tabara lui Emil Boc se inscriu pe langa cei care si-au anuntat public deja sustinerea si Raluca Turcan, Sulfina Barbu, Daniel Buda (Cluj), PDL sector 6 Bucuresti. De asemenea, de partea lui Boc este posibil sa se orienteze si organizatiile Arad, Brasov, Neamt, Satu Mare, Maramures, Arges, Dambovita.

Contracandidatul lui Boc este secretarul general al PDL, Vasile Blaga care are o puternica sustinere din partea organizatiilor PDL si este sustinut de garda veche. Aceleasi surse sustin ca Blaga beneficiaza de sprijinul lui Radu Berceanu (Dolj), Adriean Videanu, Ioan Oltean (Bistrita), Cezar Preda (Buzau), Gheorghe Flutur (Suceava), Gheorghe Albu, Sorin Frunzaverde (Caras Severin).

La capitolul filiale judetene, in tabara lui Blaga se inscriu Alba, Bihor, Hunedoara, Braila, Ialomita, Galati, Tulcea, Vrancea, Iasi, Botosani, Sibiu, Teleorman, Timis, Olt, Dolj, Gorj, Vrancea, Ilfov precum si din sectoarele 1, 3, 4 si 5 ale Capitalei.

Sursele citate sustin ca pana la Conventia Nationala a PDL programata pe 14 mai cei doi candidati Emil Boc si Vasile Blaga vor negocia intens cu organizatiile din teritoriu.