Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea anunta, pe pagina de Facebook, ca a semnat pentru sustinerea candidaturii lui Emil Boc la sefia PDL: "Am gasit candidatul pentru presedintia PDL care corespunde cerintelor mele. Un candidat care a fost ales intr-o functie publica prin vot direct, care nu a fost niciodata banuit de coruptie si care este dispus sa lupte pentru partid. In aceasta seara am semnat pentru sustinerea candidaturii la presedintia PDL a lui Emil Boc. Oricat m-am straduit, nu am fost prima, multi colegi semnasera inaintea mea", scrie Elena Udrea.

Conducerea centrala a PDL si liderii din teritoriu au avut, duminica, la Vila Lac 1 din Bucuresti, o reuniune, la care a participat si presedintele Traian Basescu.

Purtatorul de cuvant al sefului statului, Valeriu Turcan, a declarat, la finalul reuniunii, pentru Agerpres, ca presedintele Traian Basescu a evidentiat, in cadrul consultarilor cu conducerea PDL, nevoia de modificare a Constitutiei, in sensul reducerii numarului de parlamentari, precum si al clarificarii conditiilor de suspendare a sefului statului.

"Presedintele Romaniei a insistat asupra nevoii ca PDL sa explice eforturile sustinute facute de Guvern si de majoritatea parlamentara in domeniul reformarii statului si gestionarii efectelor crizei economice internationale", a mai precizat Turcan.

Presedintele Traian Basescu a participat, duminica, la cea de-a doua parte a reuniunii Partidului Democrat Liberal, consacrata prioritatilor guvernarii.