Liderii filialelor judetene ale PDL au fost convocati, duminica, la Bucuresti, la o intalnire cu conducerea centrala a partidului, a declarat secretarul general al PDL, Vasile Blaga, citat de Mediafax.

El a adaugat ca intalnirea va avea loc la ora 16.00, refuzand sa precizeze daca la aceasta va participa si presedintele Traian Basescu, asa cum afirmau surse din partid.

Vasile Blaga a facut aceste declaratii la Bacau, unde a participat, alaturi de premierul Emil Boc, la Consiliul de Coordonare al PDL Bacau, unde va fi aleasa conducerea organizatiei.

Presedintele PDL, premierul Emil Boc, a fost intrebat de ziaristi, sambata, la Constanta, daca are emotii pentru intalnirea de duminica, el raspunzand: "Ma vedeti pe mine un om emotiv?".

Surse din PDL declarau ca liderii organizatiilor judetene au fost convocati duminica la Bucuresti pentru o intalnire cu presedintele Traian Basescu, iar tema principala a intalnirii ar viza viitorul PDL in perspectiva alegerilor interne din partid si oportunitatea candidaturii lui Emil Boc la conducerea formatiunii democrat-liberale.

Potrivit unor surse din partid, este posibil ca, in perspectiva alegerilor din 14 mai, sa se contureze un curent de sustinere a lui Emil Boc pentru o noua candidatura la sefia PDL.

Intalnirea va avea loc cu cateva zile inaintea dezbaterii si votului motiunii de cenzura depuse de opozitie dupa asumarea raspunderii Guvernului pe Codul Muncii. Motiunea de cenzura va fi votata in 16 martie, iar dupa aceasta este de asteptat sa fie anuntate candidaturile pentru sefia PDL, inclusiv decizia lui Emil Boc in privinta propriei candidaturi.

La jumatatea lunii februarie, presedintele Traian Basescu a avut o serie de intalniri cu liderii PDL, parlamentarii partidului si sefii organizatiilor judetene, in care s-a discutat despre oportunitatea inlocuirii lui Emil Boc de la conducerea Guvernului. Atunci, conform unor surse din partid si a unor inregistrari audio difuzate de Antena 3, presedintele Basescu a sustinut necesitatea desemnarii unui premier tehnocrat, pentru recredibilizarea Guvernului, dar si a partidului.

Update: "Presedintele Traian Basescu va da curs invitatiei de a avea consultari cu conducerea PDL pe tema prioritatilor guvernamentale", a precizat purtatorul de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan, citat de Mediafax.