Prezent la Inalta Curte de Casatie si Justitie la un nou termen in dosarul de coruptie Trofeul Calitatii, fostul premier Adrian Nastase a declarat ca Uniunea Social Liberala (alianta politica dintre PSD, PNL si PC) nu are motive sa se delimiteze de Dan Voiculescu dupa ce sentinta de colaborator al securitatii a fost confirmata de instanta suprema. Nastase a declarat ca liderii USL nu trebuie sa fie mai “catolici decat Papa” atata timp cat “Traian Basescu, cu toate dosarele lui si toate problemele lui, nu reprezinta un handicap” pentru PDL.

Iata cum a comentat Adrian Nastase decizia ICCJ in cazul Voiculescu:

  • “Parerea mea este ca Traian Basescu este o piatra de moara pentru toti romanii. Cu  toate acuzatiile la adresa lui nu au dus la invalidarea sa la a doua alegere, la votul care s-a desfasurat in 2009. Lucrul acesta ne costa enorm.
  • Nu stiu cate din capetele de acuzare au fost acceptate sau nu. Din cate inteleg lucrurile sunt mai nuantate. Nu cunosc dosarul in sine dar cum am subliniat si ieri exista o coincidenta intre presiunea mare care exista asupra opozitiei si asupra Antenelor si accelerarea procedurilor in cazul Voiculescu.
  • Nu imi permit eu sa comentez. Au fost multe discutii aici. In momentul in care pentru PDL, Traian Basescu cu toate dosarele lui si toate problemele lui nu reprezinta un handicap, nu stiu de ce am fi noi mai catolici decat Papa in zona structurii de stanga si in zona USL. “

Intrebat daca USL nu ar trebui sa se delimiteze public de Dan Voiculescu liderul PSD a raspuns astfel:

  • “Probabil ca asta facea parte din strategia de accelerare a acestei decizii. Probabil asta era obiectivul. Sigur ca cei care doresc sa intre in acest scenariu pot sa sugereze si asa ceva”.

Vezi ce a declarat Adrian Nastase joi 10 martie cu doua ore inainte de pronuntarea sentintei.