Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, ca faptul ca Ion Iliescu nu a plecat din partid, in 2005, cand nu a fost ales in fruntea formatiunii, este o lectie pentru tanara generatie de social-democrati si pentru cei care spun ca parasesc formatiunea daca nu primesc functii, relateaza Mediafax.

Ponta a vorbit despre cei din PSD care pleaca din partid sau doresc sa infiinteze alt partid atunci cand nu mai au functii in PSD. El nu a dat nume, insa a sugerat ca se refera la unii fosti lideri PSD care au demisionat din partid si s-au inscris in UNPR, precum si la cazul lui Mircea Geoana si Ion Toma, suspendati din PSD.

"Eu invat din exemplul lui Ion Iliescu, care in 2005, cand nu a fost ales presedinte, nu a spus ca face alt partid sau ca pleaca din PSD daca nu ii dam nu stiu ce functie. Nu, a ramas in partid si a zis ca ramane social-democrat toata viata. Este o lectie pe care generatia mai tanara poate o invata mai bine. Vreau sa le arat obrazul si celor din generatia mea, care spun ca daca nu le dam functii pleaca. Este bine ca s-a format un partid al fripturistilor, al celor care vor functii, ca altfel pleaca, pentru ca altfel poate ramaneau pe aici, pe la noi si stricau ce vrem sa facem", a declarat Ponta.

El le-a spus pensionarilor din PSD ca formeaza acea parte din partid care nu a dezamagit niciodata si nu a amenintat cu demisii din PSD daca nu primeste functii. "Nu am auzit pe nimeni din organizatia de seniori ca vrea sa plece daca nu obtine nu stiu ce functii. Nu am auzit pe nimeni din organizatia de seniori ca daca nu ii dam un scaun in prezidiu pleaca la tradatori. Nu am auzit pe nimeni din organizatia de seniori ca vine sa ceara pozitii sau nu stiu ce functii in prezent sau viitor, ca altfel nu mai sta cu noi", a mai afirmat Ponta.