PSD Arad a decis joi seara exluderea din organizatie a lui Marius Lazar, motivul fiind faptul ca acesta ar fi participat la intalnirea de la Hotel Ramada organizata saptamana trecuta de Mircea Geoana, relateaza Mediafax.

Decizia este luata si in contextul in care Lazar i-a adresat o scrisoare, joi, presedintelui PSD Victor Ponta, in care ii transmite acestuia ca nu va deveni cu adevarat presedintele PSD daca exerseaza "reflexe staliniste facind pe Basescul PSD-ului".

Lazar, care a detinut functia de secretar executiv al PSD, secretar de stat in Ministerul Muncii si presedinte PSD Arad, afirma, in scrisoarea deschisa adresata lui Ponta, ca acesta se afla pe scaunul de presedinte al partidului, dar nu este inca presedinte.

Surse din conducerea social-democrata au declarat ca lideri ai PSD au acuzat, miercuri, in BPN, ca fostul presedinte al formatiunii Mircea Geoana ar intentiona, impreuna cu cativa apropiati, printre care Ion Toma si Florentin Gust, formarea unui partid nou sau a unei platforme in interiorul PSD.

Potrivit surselor citate, Adrian Nastase le-ar fi spus membrilor BPN ca Geoana, Toma, deputatii Florentin Gust si Radu Coclici, precum si alti apropiati ai lui Geoana din teritoriu s-ar fi intalnit saptamana trecuta la Hotel Ramada.

Discutia de la Ramada, potrivit relatarilor din BPN, s-ar fi concentrat asupra initierii demersurilor de infiintare a unui nou partid, propunerea fiind facuta de Toma. Sursele citate au aratat ca, potrivit discutiilor din BPN, Geoana i-ar fi convins pe apropiati ca ar fi mai oportuna initierea unei platforme in interiorul PSD, care sa se pozitioneze critic fata de actuala conducere.

Citeste si: Scrisoare deschisa catre Victor Ponta: Ai fost ales in fruntea partidului sa il pastrezi mare si puternic nu sa il faci mic si sa il pui, vrind-nevrind in cosul liberalilor!