Liderul PSD Constanta, Radu Mazare, a afirmat joi ca Traian Basescu a fost informator al Securitatii si ca el nu mai este interesat sa afle cine a mai fost sau colaborator al acelei institutii, transmite Mediafax. Declaratia lui Mazare a fost facuta in aceeasi zi in care Curtea Suprema a respins recursul formulat de presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, impotriva deciziei prin care Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS) i-a dat verdict de colaborare cu fosta Securitatea. Decizia este definitiva si irevocabila.

Intrebat ce parere are despre faptul ca Voiculescu a primit din partea instantei verdictul de colaborator al Securitatii inainte de 1989, Mazare a precizat ca nu mai este interesat de asemenea subiecte.

"Acum 18 ani, cand eram ziarist ca si dumneavostra, tineam in mana registrul cu informatorii Securitatii. In registrul asta era trecut presedintele nostru Basescu, Traian Basescu, ca si informator al Securitatii. Am tinut in mana, am avut in redactie, am si publicat acest registru cu informatori ai Securitatii unde figura presedintele Basescu. Era rezident, deci sef de retea, si ne conduce tara de 6 ani de zile, prost", a declarat liderul PSD Constanta.

Mazare a spus ca "la 20 de ani de la Revolutie nu ma mai intereseaza, in conditiile in care Romania este condusa de un colaborator al Securitatii pe care eu l-am vazut in documentele oficiale, cine mai este si cine nu mai este. Ne intereseaza ca Romania sa mearga bine, ma intereseaza sa facem case, ma intereseaza sa dezvoltam turismul, sa repornim economia. Restul, deja sunt fantomele trecutului".