Purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu, a declarat joi ca verdictul Curtii Supreme in cazul lui Dan Voiculescu nu este un subiect de relevanta pentru ca uniunea social-liberala (USL) este facuta intre partide si nu intre persoane. "Este exclusa colaborarea noastra cu Partidul Democrat Liberal", a mai spus Voicu.

  • Vicepresedintele PNL, Relu Fenechiu, a comentat la randul sau ca, daca exista dovezi ca presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu ar fi colaborat cu securitatea ca politie politica, atunci ar trebui sa aiba loc o discutie pe acest subiect in USL.

Intrebat care ar fi in opinia sa finalitatea unei astfel de discutii, vicepresedintele liberal a spus ca nu se poate pronunta asupra 'unor deznodaminte' in acest sens, deoarece ele trebuie sa fie expresia unor dezbateri interne, relateaza Agerpres.

  • Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat ca presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, ar trebui sa faca "un pas inapoi" si sa se retraga din orice functie publica daca vrea sa nu afecteze alianta.

"In mod normal domnul Voiculescu ar trebui sa se retraga din orice functie publica sau politica. Daca vrea cu adevarat sa nu afecteze PNL si alianta in general, trebui sa faca un pas inapoi", a afirmat Orban, citat de Agerpres.

El a mai spus ca PNL trebuie sa fie consecvent cu atitudinea 'intransigenta' pe care a afisat-o referitoare la cei care au ''slujit'' regimul comunist.

"Voiculescu a negat ca a fost colaborator al securitatii. E o chestiune profunda de etica, morala si corectitudine cu cetatenii. Exact ca Mona Musca, care era o campioana a lustratiei, a desconspirarii securitatii cand ea era in mod evident cu musca pe caciula", a afirmat Orban, care ii recomanda lui Dan Voiculescu "sa nu se mai manifeste in viata publica, pentru ca nu mai are credibilitate".

  • Liberalul Marius Oprea a declarat, joi seara la TVR ca Dan Voiculescu, in cazul caruia CNSAS a dat verdict de colaborare cu fosta Securitate, ar trebui sa "faca un pas inapoi, altfel intreaga alianta va avea o problema". Oprea sustine ca nu va demisiona din partid, desi recunoaste ca e posibil sa fie dat afara pentru ca face "opinie separata".

Marius Oprea considera ca in Romania, "condamnarea comunismului a ramas o simpla sintagma", iar Dan Voiculescu e un caz "cu totul special". "La domnia sa, nu vina de a fi fost informator al securitatii e preoponderenta, cat ceea ce a facut in calitatae de sef al Crescent, cand a participat la devalizarea economiei nationale, in favoarea varfurilor regimului comunist. Aici vad eu problema in alianta cu PC", a declarat Oprea.

ICCJ a respins, joi, recursul formulat de presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, si a mentinut verdictul de colaborare cu fosta Securitate dat de Curtea de Apel Bucuresti. Decizia ICCJ este definitiva.

Istoricul Marius Oprea declara la inceputul lunii intr-un interviu pentru HotNews.ro ca PNL a gresit de fiecare data atunci cand a facut aliante doar pentru a putea intra la putere. Mai mult, acesta considera ca PNL-ul va avea mult de pierdut de pe urma aliantei cu PSD si PC, iar electoratul il va taxa grav pentru aceasta. Oprea cerea demisia conducerii PNL daca Inalta Curte va decide ca Dan Voiculescu a facut politie politica.