Presedintele fondator al Partidului Consevator, Dan Voiculescu, a reactionat joi la verdictul dat de Curtea Suprema, care a confirmat ca acesta a colaborat cu Securitatea: "Este un verdict absolut incorect, care reflecta imensele presiuni exercitate asupra magistratilor. Procesul va continua la CEDO! Decizia ICCJ imi ofera posibilitatea de a prezenta acest dosar in fata unei instante europene, absolut independente, care se plaseaza in afara oricarei suspiciuni", se arata pe blogul personal.

Va redam integral postarea lui Dan Voiculescu:

"Oricum, confirmand decizia Curtii de Apel, Inalta Curte a respins practic toate acuzatiile formulate la adresa mea, mai putin faptul ca i-am comunicat directorului intreprinderii de comert exterior al carei angajat eram, ca un cetatean austriac ma presa sa fug din tara.

Atat a mai ramas din "mitul colaborarii", din uriasul balon de sapun umflat propagandistic in ultimii 5 ani: refuzul meu de a fugi din tara. Acest episod nu are, in mod evident, nicio legatura cu Securitatea.

Toate celelalte acuzatii au fost considerate nefondate de Justitie, iar cine le va mai invoca va raspunde civil si penal!

Asadar, acest dosar se va transa la CEDO. Demersurile juridice sunt deja pregatite. Opinia publica va avea permanent acces la acest proces".

Curtea Suprema a respins, joi, recursul formulat de presedintele fondator al Partidului Consevator, Dan Voiculescu, impotriva deciziei prin care Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS) i-a dat verdict de colaborare cu fosta Securitatea. Decizia este definitiva si irevocabila.

Potrivit CNSAS, Voiculescu a fost recrutat ca informator de Securitate comunista, in februarie 1970, primind numele conspirativ "Mircea". Acesta "a relatat verbal despre contactele si schimburile de pachete intre sportivi romani si cei straini, cu prilejul campionatelor de box din 1969, despre schimburile de valuta" si apoi, in Republica Socialista Cehoslovaca, unde a insotit ca translator echipele romanesti de hochei pe gheata.

De asemenea, in 1973 a fost recrutat in reteaua Directia a III-a unde i s-a dat numele de cod "Felix" si timp de doi ani a dat o serie de note informative despre colegi, rude plecate in strainatate si cetateni straini cu care a avut contact.