Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, dupa BPN, ca, impreuna cu Adrian Nastase si cu Ion Iliescu, se va intalni saptamana viitoare cu Mircea Geoana si cu Ion Toma pentru a vedea daca acestia mai "continua" in PSD, transmite Mediafax.

Ponta a anuntat ca propunerea PSD Olt de suspendare din partid a vicepresedintelui Ion Toma a fost validata de BPN cu doar doua abtineri si niciun vot "impotriva". Potrivit unor surse din partid, cele doua abtineri au provenit de la Ecaterina Andronescu si Ion Iliescu. Suspendarea lui Toma este pe perioada nedeterminata, a precizat Ponta.

El a mentionat ca, in ceea ce priveste propunerea PSD Olt de excludere a lui Toma din partid, BPN a decis amanarea unei decizii pana la o discutie a liderilor partidului atat cu Toma, cat si cu Geoana, la randul lui suspendat pentru sase luni.

"Am primit mandat ca, impreuna cu doi colegi cu experienta, domnul Iliescu si domnul Nastase, sa avem o discutie cu cei doi senatori ai nostri suspendati, domnul Geoana si domnul Toma, pentru a incerca sa cautam sa vedem daca putem sa fim impreuna sau trebuie sa fim despartiti", a spus Ponta.

El a precizat ca discutia respectiva ar putea avea loc saptamana viitoare, luni sau marti.

"Ne va prinde bine. Eu, chiar daca sunt mai tanar si mai determinat in solutii, cred ca intelepciunea trebuie sa prevaleze si orgoliile personale sunt mai putin importante", a adaugat Ponta.

Intrebat cum s-a ajuns ca situatia lui Geoana sa fie legata de cazul Toma, Ponta a raspuns: "Am fost informat de foarte multe lucruri, care sper sa le spalam in familie, daca se poate. Daca nu se poate, atunci sa nu facem un fel de Columbeanu in presa".

Intrebat daca BPN al PSD a verificat daca Toma si-a platit cotizatiile, unul din punctele de acuzare din decizia de suspendare a acestuia luata de PSD Olt, Ponta a raspuns: "Nu am verificat astazi lucrul acesta si, sincer, nu asta era problema cea mai importanta".

Ponta a mai precizat ca, in ceea ce priveste propunerea PSD Olt de excludere din partid a lui Toma, BPN a decis amanarea luarii unei decizii pana la intalnirea si cu acesta si cu Geoana, alaturi de Iliescu si Nastase.

Geoana, acuzat in BPN ca ar discuta cu apropiati formarea unui nou partid, risca excluderea - surse

Surse din conducerea PSD au declarat, pentru Mediafax, ca fostul presedinte al partidului Mircea Geoana a fost acuzat de mai multi vicepresedinti, miercuri, in BPN, ca ar intentiona, impreuna cu cativa apropiati, printre care Ion Toma si Florentin Gust, formarea unui partid nou sau a unei platforme critice in interiorul PSD.

Conform acelorasi surse, Adrian Nastase le-a spus membrilor BPN ca Geoana, Toma, deputatii Florentin Gust si Radu Coclici, precum si alti apropiati ai lui Geoana din teritoriu s-ar fi intalnit saptamana trecuta la Hotel Ramada. Discutia de la Ramada s-ar fi concentrat asupra initierii demersurilor de infiintare a unui nou partid, propunerea fiind facuta de Toma.

Sursele citate au aratat ca, potrivit discutiilor din BPN, Geoana i-ar fi convins pe apropiati ca ar fi mai oportuna initierea unei platforme in interiorul PSD, care sa se pozitioneze critic fata de actuala conducere.

Aceleasi surse au declarat ca, in BPN, Adrian Nastase ar fi aratat si cateva formulare distribuite la Ramada, unul din punctele din formulare referindu-se la identificarea tuturor membrilor PSD nemultumiti fata de actuala conducere, inclusiv a celor care au plecat in ultima vreme din partid.

Sursele Mediafax au aratat ca majoritatea membrilor BPN au ridicat problema sanctiunii lui Geoana, aflat deja in interiorul unei suspendari de sase luni din partid.

Potrivit acelorasi surse, dupa ce s-a ridicat problema excluderii lui Geoana, Victor Ponta a propus ca, impreuna cu Adrian Nastase si Ion Iliescu, sa aiba o discutie lamuritoare, luni, atat cu Geoana, cat si cu Toma.

Potrivit surselor din conducerea PSD, la urmatoarea sedinta a BPN s-ar putea pune din nou problema excluderii lui Geoana din partid. "Noi ne batem sa ii tinem functia la Senat, iar el ne lucreaza din interior", au sustinut aceleasi surse, care au apreciat ca acesta ar putea sa nu mai fie nici membru al PSD, nici presedinte al Senatului.

UPDATE - "Nu fac niciun alt partid, PSD este casa mea", a declarat Mircea Geoana, miercuri seara, la Antena 3.

"Intr-adevar, sunt oameni care imi spun "Hai, sa facem si altceva!" si carora le spun ca trebuie sa ramanem in partid", a explicat Geoana.

"Eu am prieteni in partid (...) daca vorbesc cu ei inseamna ca Mircea Geoana organizeaza factiuni disidente in partid? Ce facem, nu mai putem iesi la un sprit impreuna, nu mai putem vorbi la telefon?", a spus fostul lider PSD, dezmintind totodata informatiile potrivit carora s-ar fi intalnit cu mai multi apropiati ai sai, la Hotel Ramada, pentru a discuta infiintarea unui nou partid. "Bazaconii", a catalogat Geoana relatarile despre intalnirea de la Ramada.